Wondering How Much Storage Does the PS5 Have? [+4 Best External Drive]

Kun je niet soepel video games spelen op je PS5-console? Kunt u de nieuwe niet downloaden en spelen? Bekijk het opslagprobleem en ga voor externe schijven die de prestaties van uw console zouden verbeteren.

PS5-opslagcapaciteit

De PS5 heeft een interne solid-state drive (SSD) als primair opslagmiddel. Het basismodel van de PS5 biedt 825 gigabyte (GB) opslagruimte. De snelle toegang tot gamedata en laadtijden van deze SSD zorgen voor een snellere game-ervaring.

PS5-opslagcapaciteit

Hoewel de geïntegreerde SSD een capaciteit van 825 GB heeft, heeft de PS5 slechts 667,2 GB opslagruimte beschikbaar. Dit komt omdat zaken als het besturingssysteem, de firmware en upgrades wat ruimte in beslag nemen. De 158 GB vertegenwoordigt dus feitelijk een deel van de ontoegankelijke opslagruimte van de PS5-console.

Selecteren Instellingen > Opslag > Console Met Opslag kun je de bruikbare PS5-opslag zien. Selecteer Video games en apps om te controleren hoeveel ruimte elke sport in beslag neemt.

Hoewel 667 GB een bescheiden hoeveelheid opslagruimte is, kunnen video games van de volgende generatie met toenemende installatiegroottes deze snel vullen. Zoals je misschien al weet, hebben bepaalde video games tientallen of zelfs honderden GB’s nodig.

PS-opslag, CPU, GPU, geheugendetails

Troosten PS5 PS4 PS3 PS2 PS1 PSP
Opslagcapaciteit Tot 825 GB SSD 500 GB/1 TB 12 GB/500 GB 8 MB 1MB/5MB 8MB/64MB
CPU AMD Zen 2, 8 kernen @ 3,5 GHz AMD Jaguar, 8 kernen op 1,6 GHz Mobiele breedbandmotor @ 3,2 GHz MIPS R5900 (64-bit) – 294 MHz RISC MIPS R3000A (32-bit) – 33 MHz 20-333 MHz MIPS R4000
GPU AMD RDNA 2, 10,3 TFLOPS AMD Radeon, 1,84 TFLOPS Nvidia/SCEI RSX – 550 MHz Grafische synthesizer – 147 MHz R800A (32-bits) – 33 MHz Aangepaste weergave-engine + GPU
RAM 16 GBGDDR6/256-bits 8 GB GDDR5 256 MB XDR-RAM, 256 MB GDDR3 VRAM 32 MB RD-RAM 2 MB RAM 32 MB RAM
Uitbreidbare opslag NVMe SSD-sleuf Nee Nee Nee Nee Reminiscence Stick Duo-sleuf
Externe opslag USB HDD-ondersteuning USB HDD-ondersteuning USB HDD-ondersteuning Nee Nee Nee
Optische schijf 4K UHD Blu-Ray-drive Blu-ray/dvd Blu-ray/dvd/cd Dvd’s, cd’s CD-ROM UMD
Video uit HDMI 2.1, met ondersteuning van 4k. HDMI HDMI, AV Multi-uit AV Multi-uit S-Video, SCART (RGB) VAN
Audio Tempest 3D-audiotechnologie Dolby Digital 5.1 Dolby Digital 5.1 5.1, surroundgeluid 16-bits, 24-kanaals ADPCM Stereo luidsprekers

Behoefte aan voldoende opslagruimte op PS5

Voldoende opslagruimte op je PS5 is essentieel voor gamen. Maar waarom is dat zo?

Stel dat u graag videogames speelt en over een geweldige bibliotheek beschikt. De opslagcapaciteit op uw console wordt door elke sport die u bezit in verschillende mate in beslag genomen.

Omdat de PS5 een hedendaagse gaming-krachtpatser is, biedt hij eersteklas graphics en meeslepende ervaringen, maar het betekent ook dat de video games belangrijker zijn.

Als je PS5 voldoende opslagruimte heeft, kun je meerdere video games tegelijkertijd opslaan. Het voordeel hiervan is dat je tussen video games kunt schakelen zonder dat je ze elke keer dat je een ander spel wilt spelen, hoeft te verwijderen en opnieuw te installeren.

Het is alsof je een tas vol kleding hebt. Je kunt de kleding kiezen die je wilt dragen en je kunt zo vaak wisselen als je nodig acht. Met further opslagruimte hoef je nooit meer je favoriete video games te missen.

Behoefte aan voldoende opslag op PS5

Bovendien bieden sommige video games nieuwe niveaus of functies, updates en aanvullende inhoud. Je hebt further opslagruimte nodig om deze updates te laten plaatsvinden. Bovendien kunt u zonder voldoende opslagruimte problemen ondervinden bij het downloaden van deze updates en de meest recente oplossingen en verbeteringen missen.

Je kunt profiteren van het gemak van een verzameling video games binnen handbereik door voldoende opslagruimte op je PS5 te hebben.

Bovendien kun je voorkomen dat je spannende avonturen mist, het bespaart je tijd en het houdt je spelervaring actueel. Daarom is het essentieel om je PS5-opslag up-to-date en vrij van onnodige gadgets te houden.

Het belang van het gezond houden van je PS5-opslag

Het belang van het gezond houden van uw PS5-opslag

Om vertragingsvrije en bevredigende game-ervaringen te garanderen, is het essentieel om de opslagruimte op je PS5 op peil te houden. Het verbetert de algehele prestaties van de console en verlengt ook de levensduur ervan als uw opslag in goede staat verkeert.

  • Het opslagsysteem van je PS5 moet right functioneren om video games en programma’s snel te laten werken. Je kunt de laadtijden verder verkorten, de latentie minimaliseren en crashes tijdens het spelen voorkomen door een georganiseerd en geoptimaliseerd opslagsysteem te onderhouden. Stel je voor hoe vervelend het zou zijn als een gevecht of race in je favoriete spel plotseling midden in het spel zou bevriezen! U kunt ook onaangename onderbrekingen voorkomen en genieten van ononderbroken gamesessies door voldoende opslagruimte aan te houden.
  • Video games kunnen further bestanden en gefragmenteerde gegevens in de opslag verzamelen wanneer u deze installeert en verwijdert. Uw console kan ook langzamer worden en de onderdelen ervan kunnen overbelast raken. Je kunt je PS5 verder laten werken zonder potentiële hardwareproblemen of prestatieverlies in de loop van de tijd door je opslag routinematig op te ruimen.
  • Regelmatige systeemupgrades zijn nodig om de efficiëntie en veiligheid te verbeteren, en de meest recente video games hebben vaak grote bestandsgroottes. Beslissingen over welke video games u wilt behouden en welke u wilt weggooien, kunnen een uitdaging zijn als uw opslag vol en bijna voltooid is. Door uw opslag routinematig te beheren, kunt u ook ruimte maken voor upgrades en nieuwe releases zonder uw favoriete titels op te geven.
  • Een functioneel opbergsysteem biedt gemak en een gevoel van netheid. Hierdoor kun je snel je video games vinden en openen, waardoor het schakelen tussen video games eenvoudiger wordt. Bovendien helpt het ook bij het behouden van een overzicht van uw gamecollectie om te voorkomen dat vastgelegde voortgang of essentiële informatie per ongeluk wordt verwijderd.

Zelfs nadat u uw console right heeft onderhouden, kan het zijn dat u nog steeds onvoldoende opslagruimte heeft. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, need hier is de oplossing. In dit soort situaties kunt u altijd enkele van de beste externe schijven bekijken die hier worden vermeld. Lees verder.

Fantom-aandrijvingen VENOM8

Wil je de opslagruimte op je PS5 vergroten? De Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 is een game-changer! Door de opslagruimte op je PS5 uit te breiden, kun je profiteren van snellere laadtijden en vloeiende gameplay-ervaringen. Stel je voor dat je toegang hebt tot al je favoriete media en video games zonder dat je bang hoeft te zijn dat je onvoldoende opslagruimte hebt.

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 voor PS5 opslaguitbreiding, gaming-pc's en laptops - tot 7400 MB/s - 3D NAND TLC 2TB M.2 (VM8X20)

Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 voor PS5 opslaguitbreiding, gaming-pc’s en laptops – tot…

$ 104,95

Supersnelle NVMe Gen 4-technologie, wat zich vertaalt in bliksemsnelle gegevensoverdrachtsnelheden, is een kenmerk van de Fantom Drives VENOM8.

Daarnaast biedt de 2TB opslag voldoende ruimte voor al je downloads, video games en zelfs de uitgebreide game-updates. Bovendien is deze SSD eenvoudig te installeren. Je hoeft hem alleen maar in de M.2 2280-sleuf van je PS5 te plaatsen om aan de slag te gaan.

DDR4 DRAM Cache en 3D NAND TLC-technologieën zijn beide aanwezig in VENOM8. Daarom is de Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 de ideale metgezel als je klaar bent om je PS5-gameplay naar een hoger niveau te tillen. Bereid je voor op snellere laadtijden, meer opslagruimte en grenzeloos gameplezier.

WD ZWART 1TB SSD

Nu PS5-consoles officiële licenties hebben voor opslaguitbreiding, is de WD_BLACK 1TB SN850P NVMe M.2 SSD beschikbaar. Door de opslagcapaciteit van je PS5 te vergroten, heb je further ruimte om je favoriete video games, DLC’s en mediabestanden op te slaan.

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

WD_BLACK 1TB SN850P NVMe M.2 SSD Officieel gelicentieerde opslaguitbreiding voor PS5-consoles, tot 7.300 MB/s, met koellichaam - WDBBYV0010BNC-WRSN

WD_BLACK 1TB SN850P NVMe M.2 SSD Officieel gelicentieerde opslaguitbreiding voor PS5-consoles, tot…

$ 109,99

Je kunt voldoende PS5-opslag aan je console toevoegen met opties variërend van 1 TB tot 4 TB, zodat je meer van je favoriete video games kunt opslaan.

Deze SSD presteert niet alleen uitzonderlijk goed, maar is ook gebouwd om jouw game-ervaring te optimaliseren. De WD BLACK SN850P is ontworpen voor langdurige gamesessies, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitting of prestatieproblemen.

Je hoeft video games niet van je console te verplaatsen of te verwijderen door ze rechtstreeks vanaf de schijf te spelen. Deze SSD is dus essentieel als je je PS5 wilt upgraden en snel je opslagruimte wilt vergroten.

Seagate Gamedrive-SSD

Deze interne solid-state schijf, de Seagate Recreation Drive M.2 SSD, heeft een enorme opslagruimte van 2 TB en biedt razendsnelle prestaties en voldoende ruimte voor al uw favoriete video games, downloadbare content material en meer. De snelle interface zorgt verder voor een gemakkelijke integratie en naadloze compatibiliteit van een console.

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

Seagate Game Drive M.2 SSD voor PS5 2TB interne Solid State Drive - PCIe Gen4 NVMe 1.4, tot 7300 MB/s met koellichaam (ZP2000GP3A4001)

Seagate Recreation Drive M.2 SSD voor PS5 2TB interne Strong State Drive – PCIe Gen4 NVMe 1.4, tot…

$ 174,99

Het is absoluut geoptimaliseerd voor PS5 en zorgt voor een soepele game-ervaring. Het is gemaakt om aan uw gamingbehoeften te voldoen, betrouwbare prestaties te leveren en uw gevoelige gegevens te beschermen. Bovendien zorgt de snelle interface voor een naadloze verbinding en eenvoudige integratie met uw console.

Met de Seagate Recreation Drive M.2 SSD voor PS5 verbeter je je game-ervaring. Het biedt ook voldoende opslagruimte, superhoge snelheden en een naadloze game-ervaring, waardoor het de perfecte metgezel is voor elke toegewijde gamer.

WD ZWART 2TB SSD

Dit slanke stuk {hardware}, WD_BLACK 2TB SN850X NVMe Inner Gaming SSD, heeft maar liefst een opslagcapaciteit van 2TB. Nog beter is het feit dat de SSD een ingebouwde heatsink heeft. Hierdoor functioneert uw schijf optimaal en gaat hij het langst mee, zelfs tijdens langdurige gamesessies.

Voorbeeld Product Beoordeling Prijs

WD_BLACK 2TB SN850X NVMe interne gaming SSD Solid State Drive met koellichaam - Werkt met PlayStation 5, Gen4 PCIe, M.2 2280, tot 7.300 MB/s - WDS200T2XHE

WD_BLACK 2TB SN850X NVMe interne gaming-SSD Strong State-schijf met koellichaam – werkt met…

$ 134,49

De naadloze integratie van de WD BLACK SN850X met je PlayStation 5 maakt de installatie nog toegankelijker. Daarom is deze SSD de juiste keuze als je de capaciteit en snelheid van je PlayStation 5-games wilt upgraden.

Conclusie

De opslag van de PS5 moet in een redelijke staat worden gehouden om optimale prestaties en plezierige gameplay te garanderen. Het regelmatig verwijderen van ongebruikte bestanden, het beheren van game-installaties en het verplaatsen van gegevens naar externe opslagapparaten zal helpen de efficiëntie te behouden en ruimte vrij te maken.

Bovendien kan het vergroten van de opslagcapaciteit en het bieden van flexibiliteit voor het opslaan van uitgebreidere gamebibliotheken worden bereikt door externe apparaten zoals SSD’s te gebruiken. Bij het selecteren van een externe opslagkeuze is het van cruciaal belang om rekening te houden met de compatibiliteits- en prestatiebehoeften. Een vlekkeloze game-ervaring op de PS5 kan worden bereikt door deze richtlijnen te volgen en voorzichtig te zijn met opslagbeheer.

Bekijk de beste m.2 NVMe SSD’s en externe SSD’s.

Rate this post
Leave a Comment