Top 8 Infrastructure as Code (IaC) Tools for 2023

Infrastructuur- en operationele groups in verschillende sectoren zoeken altijd naar efficiënte manieren om flexibeler, flexibelere en schaalbare applicaties te bouwen en te implementeren. De traditionele methode voor het handmatig configureren van infrastructuuromgevingen is bewerkelijk en foutgevoelig.

IaC

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, wenden veel organisaties zich nu tot Infrastructure as Code (IaC). IaC biedt DevOps- en NetOps-teams een consistente manier om de provisioning, configuratie en het beheer van IT-bronnen zoals netwerken, opslagsystemen, servers, VM’s en load balancers te automatiseren.

Wat is IaC?

Infrastructure as Code (IaC) is een methode voor het beheren en inrichten van IT-bronnen met behulp van code of machinaal leesbare definitiebestanden in plaats van fysieke hardwareconfiguratie. IaC helpt organisaties de kosten te verlagen, de snelheid te verhogen en de risico’s die gepaard gaan met handmatige configuratie te elimineren.

IaC is een belangrijk onderdeel van DevOps-praktijken omdat het helpt bij het automatiseren en standaardiseren van de levering van cloudbronnen. Het stelt organisaties ook in staat om omgevingen snel en nauwkeurig te repliceren en hun activiteiten te schalen.

Soorten benaderingen

Er zijn twee benaderingen van IaC. Ze omvatten declaratief (functioneel) versus imperatief (procedureel).

 • Declaratief (functioneel): De declaratieve benadering maakt gebruik van het idea “gewenste toestand” om de systeemvereisten te definiëren. Bij deze aanpak hoeft u alleen maar de gewenste doelconfiguratie voor uw infrastructuur te definiëren, waarna het systeem de noodzakelijke wijzigingen zal aanbrengen om die standing te bereiken.
 • Imperatief (procedureel): De imperatieve benadering maakt gebruik van een “stapsgewijze” of procedurele methode om de milieueisen te definiëren. Deze aanpak vereist dat u instructies geeft die moeten worden gevolgd om de gewenste configuratie te bereiken.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor de beste IaC-tools

De beste IaC-oplossing voor u hangt af van uw infrastructuurbehoeften en -voorkeuren. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het onderzoeken van en winkelen voor IaC-software.

#1. Automatisering

Automatisering helpt de risico’s die gepaard gaan met menselijke fouten als gevolg van handmatige implementatie, configuratie en beheer van uw infrastructuur te verminderen. Geautomatiseerde implementaties kunnen helpen de kosten laag te houden door fouten te verminderen, de snelheid te verbeteren en de werklast te optimaliseren. Veel IaC-tools bieden automatiseringsfuncties, dus het is belangrijk om verschillende producten te vergelijken op het gebied van automatiseringsmogelijkheden.

#2. Schaalbaarheid

DevOps finest practices adviseren de mogelijkheid om eenvoudig en snel op- of af te schalen om tegemoet te komen aan de veranderende vraag naar sources. Zoek naar een IaC-tool die schaalbaarheidsfuncties biedt, zoals dynamische orkestratie of automatisch schalen. Dit zorgt ervoor dat uw omgeving is uitgerust met voldoende middelen voor de huidige en toekomstige eisen, zonder overprovisie of verspilling van middelen. Sommige IaC-tools ondersteunen zelfs geavanceerde schaalbaarheidsopties, zoals rolling updates of blauwgroene implementatiestrategieën, waardoor veilige, naadloze updates mogelijk zijn zonder downtime of verstoring.

#3. Kosten

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van IaC-tools is de kostenbesparing in vergelijking met het handmatig opzetten en onderhouden van de infrastructuur. De juiste IaC-tool moet een evenwicht bieden tussen kostenefficiëntie en de functies die voor uw organisatie het belangrijkst zijn. Vergelijk prijsmodellen tussen leveranciers en bekijk free of charge proefversies voordat u een oplossing kiest. Onderzoek daarnaast welke licentiekosten van toepassing kunnen zijn voor additional gebruikers of applicaties van derden.

#4. Integratie en uitbreidbaarheid

Bij het selecteren van een IaC-tool is het belangrijk om er een te vinden die robuuste integratie- en uitbreidbaarheidsopties biedt. Zorg ervoor dat de IaC-tool API’s heeft voor integratie met externe providers en systemen en een bibliotheek met plug-ins om de mogelijkheden van het product uit te breiden. Dit geeft u de flexibiliteit om uw workflow aan te passen aan uw specifieke behoeften. Bovendien kunt u dankzij de goede uitbreidbaarheidsopties indien nodig aangepaste integraties en connectoren maken.

#5. Beveiliging en ondersteuning

Beveiliging moet altijd een prioriteit zijn bij het evalueren van welke technologie dan ook. Veel IaC-oplossingen bieden ingebouwde beveiligingsfuncties zoals identiteitstoegangsbeheer (IAM), encryptie en preventie van gegevensverlies. Het is ook voordelig om een ​​IaC-oplossing te selecteren met toegewijde klantenservice- en technische ondersteuningsteams die u kunnen helpen tijdens het implementatie- en adoptieproces. Ontdek welk kind technische ondersteuning zij bieden – of het nu gaat om livechat, e-mail, telefoongesprekken of boards – zodat u weet waar u terecht kunt in geval van problemen.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste IaC-tools.

HashiCorp Terraform

HashiCorp Terraform is een open-source IaC-softwaretool. Het biedt een consistente workflow voor het inrichten en beheren van uw infrastructuur in elke cloud, inclusief publieke, personal en hybride cloudomgevingen.

Terraform

Met Terraform kunnen gebruikers hun cloudinfrastructuur definiëren in een declaratieve configuratietaal genaamd HashiCorp Configuration Language (HCL). Het Terraform-platform automatiseert vervolgens de creatie en het beheer van cloudinfrastructuur op foundation van de gedefinieerde configuratie.

Functies

 • Terraform ondersteunt besturingssystemen, waaronder Linux, FreeBSD, macOS, OpenBSD, Solaris en Microsoft Home windows.
 • Terraform werkt goed met bestaande DevOps-workflows en populaire orkestratieframeworks zoals Kubernetes.
 • Kan worden geïntegreerd met versiebeheersystemen (VCS), informatietechnologieservicebeheer (ITSM) en pijplijnen voor proceed integratie (CI) en proceed levering (CD)
 • Het kan worden gebruikt voor implementatie in meerdere clouds.
 • Beheer de netwerkinfrastructuur, zoals het bijwerken van load balancer-ledenpools of het toepassen van firewallbeleid.

De oplossing is beschikbaar in twee versies: een free of charge downloadbare versie open supply in eigen beheer die lokaal kan worden uitgevoerd met uw omgeving en een betaalde versie, Terraform Cloud voor workforce en bestuur, beginnend bij $ 20 per gebruiker. Ze bieden ook een bedrijfsplan met driftdetectie, SSO, auditlogboeken, zelfgehoste agenten en aangepaste gelijktijdigheid. Prijzen voor het businessplan zijn op aanvraag beschikbaar.

Birmees

Pulumi adverteert zijn platform als ‘infrastructuur als code voor ingenieurs’. Het heeft de mogelijkheid om infrastructuur te voorzien van een combine van talen en technologieën, waaronder TypeScript, Python, Go, C# en JavaYAML.

Het open-sourceplatform is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het creëren en beheren van cloudbronnen van verschillende suppliers. Pulumi biedt ook projectsjablonen voor verschillende gebruiksscenario’s, waaronder Containers, Kubernetes App, Kubernetes Cluster, Serverless, Static Web sites en VM’s.

Functies

 • Rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC)
 • Kan worden geïntegreerd met verschillende CI/CD-systemen, waaronder AWS-codeservice, Circle CI, GitLab CI, Jenkins, Azure DevOps en meer.
 • Biedt auditlogboeken voor het volgen van gebruikersactiviteiten binnen de organisatie
 • Ondersteuning van meerdere talen, zoals Python, TypeScript, JavaScript, Go, C#, F#, Java en YAML
 • Pulumi levert beleid als code through CrossGuard – een open-source device waarmee je regels kunt schrijven in Python, JavaScript of Open Coverage Agent (OPA) Rego

Pulumi biedt meerdere betaalde abonnementen, waaronder een teamabonnement, een ondernemingsplan (aangepaste prijzen), een bedrijfskritisch abonnement (offerte op maat) en een free of charge abonnement voor een individu. Ze bieden ook een free of charge proefperiode van 14 dagen.

Ruimtelift

Spacelift is een CI/CD-oplossing die is gebouwd voor cloud-agnostische IaC-software. Het Spacelift-ontwikkelingsplatform is gebouwd rond het idea van beleid-als-code met behulp van een open coverage agent (OPA)-framework, waarmee gebruikers beleid kunnen definiëren dat verschillende beslissingspunten in de applicatie omvat, zoals inloggen, toegang, goedkeuring en initialisatiebeslissing. .

ruimtelift

Functies

 • Biedt declaratief workflowbeheer met een open coverage agent (OPA)
 • Ondersteunt SAML 2.0-compatibele identiteitsverstrekking
 • Integreert met Terraform, CloudFormation, Pulumi en Kubernetes
 • Ondersteun op rollen gebaseerd beveiligingsbeleid, aangepaste goedkeuringsstromen en willekeurige git-stromen.
 • Ondersteunt verschillende cloudplatforms (AWS, GCP en Microsoft Azure)

Spacelift biedt een free of charge proefperiode van 14 dagen en verschillende betaalde abonnementen, afhankelijk van de wensen van de klant.

AWS CloudFormatie

AWS CloudFormation is een service waarmee u de implementatie van AWS en externe bronnen voorspelbaar en herhaaldelijk kunt modelleren, inrichten en beheren. Hiermee kunt u applicaties bouwen op andere Amazon-producten zoals Amazon EC2, Elastic Block Retailer, SNS, Elastic Load Balancing en automatisch schalen zonder dat u de onderliggende AWS-infrastructuur hoeft te configureren.

Functies

 • Hiermee kunt u open-source declaratieve talen zoals JSON of YAML gebruiken.
 • Definieer uw cloudomgeving met TypeScript, Python, Java en .NET.
 • Modelleer en lever bronnen en modules van derden die zijn gepubliceerd door AWS Companion Community (APN) en de ontwikkelaarsgemeenschap.
 • Bouw serverloze applicaties met SAM.

AWS CloudFormation maakt gebruik van het prijsmodel voor betalen per gebruiker en brengt alleen de bewerkingen voor het maken, bijwerken, verwijderen, lezen of weergeven van handelingen in rekening per handler. Ze bieden een free of charge laag met beperkte opties. U kunt contact opnemen met het verkoopteam van AWS CloudFormation voor offertes op maat of de AWS-prijscalculator gebruiken om een ​​schatting te krijgen.

Marionet

Puppet is een open-source configuratiebeheer- en automatiseringsplatform dat is ontworpen om sources te leveren, de infrastructuur te beheren en compliance te bereiken en te behouden in uw on-premise systemen, cloudinfrastructuur of in uw hybride IT-omgeving.

Functies

 • Puppet ondersteunt AWS, Microsoft Azure, GCP, VMware, Home windows, Linux, Home windows OS en Oracle.
 • Het biedt uitgebreide integraties met verschillende cloudservices, DSC-bronnen, infrastructuur, policy-as-code, geheimbeheer en virtualisatietechnologieën.
 • Met realtime monitoring- en rapportagemogelijkheden kunt u drift- en compliancefouten opsporen.
 • Gebruikt policy-as-code om compliance te stroomlijnen en af ​​te dwingen.

Marionettarieven worden niet op hun web site gepubliceerd, maar u kunt een kort formulier invullen op de prijspagina van de web site om offertes aan te vragen.

Chef-kok (voortgangschef)

Chef biedt een flexibel raamwerk voor de implementatie en het beheer van infrastructuren, applicaties en providers. Het Chef-platform omvat componenten zoals kookboeken, recepten, rollen en omgevingen die worden gebruikt om de gewenste infrastructuurstatus te creëren en te beheren.

Functies

 • Integreert met Azure, AWS, Docker, Kubernetes, Terraform en VMware
 • AIOps-ondersteuning
 • Automatiseert beveiliging, infrastructuur en applicatie
 • Ondersteuning van multi-OS, multi-cloud, on-premises, hybride en complexe oudere architecturen.
 • Automatisering van proceed leveringspijplijnen
 • Geautomatiseerd herstel in geval van configuratieafwijking

U kunt deze software program aanschaffen als een lokale of SaaS-oplossing door contact op te nemen met het verkoopteam van Chef voor offertes op maat of door deze te kopen through de Azure- of AWS-marktplaats.

Dwarsvlak

Crossplane is gebouwd op Kubernetes en is een open-sourceplatform dat applicaties en infrastructuur orkestreert. Hiermee kunt u een controlevlak bouwen met declaratieve en API-gestuurde configuratie in Kubernetes-stijl om uw applicatiestacks te beheren, waardoor efficiënte DevOps-processen mogelijk worden.

Dwarsvlak

Functies

 • Rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC)
 • Declaratieve configuratie
 • Integreert met CI/CD-pijplijnen
 • Automatiseer operationele taken door controllers op elkaar af te stemmen

Met de device kunnen gebruikers controlevlakken zelf bedienen en één enkel controlepunt bieden voor beleid en machtigingen.

Brainboard

Brainboard is een samenwerkingstool die is gebouwd voor ingenieurs, cloudarchitecten, DevOps en infrastructuurbeheerders om cloudinfrastructuren visueel te ontwerpen en beheren. Met het platform kunnen architecten de cloudinfrastructuur, gegevens, aangepaste bronnen en Terraform-modules van cloudproviders die door Terraform worden ondersteund, slepen en neerzetten.

hersenbord

Functies

 • Integreert met Azure, AWS, Oracle en GCP
 • Mogelijkheden voor slepen en neerzetten
 • Genereer automatisch terraformcode
 • Bouw visueel CI/CD-pijplijnen
 • Selfservice-infrastructuur

Brainboard biedt twee betaalde abonnementen (professional en enterprise) en een free of charge abonnement voor een workforce van twee gebruikers. Het pro-abonnement (voor productie en groups) begint bij $ 99. Prijzen voor het ondernemingsplan zijn op aanvraag beschikbaar.

Laatste gedachten

Wanneer u op zoek gaat naar de beste IaC-oplossing voor uw organisatie, kunt u in de verleiding komen om een ​​oplossing te kiezen die geassocieerd is met een populair bedrijf. Neem niet alleen genoegen met de eerste optie die lijkt te passen; zoek degene die echt op uw behoeften is afgestemd.

Welke device voor u het beste is, hangt af van uw specifieke wensen en eisen. We raden u aan uw eigen onderzoek te doen, verschillende instruments te evalueren, productrecensies op onafhankelijke web sites te lezen en om een ​​productdemo te vragen of u aan te melden voor een free of charge proefperiode (indien beschikbaar). Hierdoor kunt u de instruments beoordelen en de beste optie voor uw zakelijke behoeften selecteren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in Cloudformation Vs. Terraform.

Rate this post
Leave a Comment