If You Perform These 6 Online Activities, A VPN Is a Must for You

Een VPN is een krachtig hulpmiddel, maar helaas vinden reguliere gebruikers het slechts voor twee dingen nuttig; het deblokkeren van geografisch beperkte inhoud of het voorkomen van monitoring.

Veel mensen zijn niet afhankelijk van geo-beperkte diensten, en eerlijk gezegd is het voor de meeste mensen niet zo dat Google erachter komt dat jij meer van kittens dan van pet’s houdt. Zoveel mensen vinden VPN overbodig. Maar is het werkelijk nutteloos, afgezien van deze omstandigheden?

In de kern zal een VPN uw verbinding gewoon omleiden om uw IP-adres te verbergen en uw gegevens te coderen. Deze eenvoudige verandering kan echter de manier waarop u met de on-line wereld omgaat volledig veranderen.

Mogelijk bent u op dit second al betrokken bij veel on-line activiteiten waarvoor een VPN nodig is of die op zijn minst aanzienlijk kunnen worden verbeterd met behulp van een VPN.

In dit bericht som ik enkele veelvoorkomende on-line activiteiten op waarvoor een VPN vereist is, maar veel mensen voeren deze nog steeds uit zonder een VPN.

On-line spelletjes spelen 🕹️

Elk on-line spel is afhankelijk van centrale servers om mensen van over de hele wereld met elkaar te verbinden. Afhankelijk van uw huidige locatie en de locatie van de server, wordt uw invoer vertraagd vanwege de afstand die het pakket moet afleggen. Deze vertraging wordt ping genoemd en wordt berekend in milliseconden (ms).

Als je een reactief on-line spel zoals FPS, MOBA of MMORPG speelt, is de ping een belangrijke issue voor een soepele gameplay. Als de server zich in hetzelfde land bevindt als jij, haal je meestal ergens tussen de 15 en 60 ms (afhankelijk van de verbindingskwaliteit).

Ping tussen 50-100 ms wordt voor de meeste video games als goed beschouwd, en zelfs een ping tot 150 ms wordt als speelbaar beschouwd. Probeer dus een ping van minder dan 150 ms te krijgen wanneer u on-line video games speelt.

Hoe helpt een VPN u nu bij uw on-line game-ervaring? Een VPN kan uw ping verminderen en stabiliseren door uw verbinding through zijn eigen servers te optimaliseren.

Het kan zijn dat uw ISP (internetprovider) niet altijd een directe verbinding met de spelserver tot stand brengt. Dit is vooral het geval als u ver weg van de spelserver woont, zodat uw ISP de verbinding through meerdere netwerken kan overbruggen.

Een VPN zorgt voor een directe verbinding van uw ISP met de eigen server, die het dichtst bij de spelserver ligt waarop u wilt spelen. Dit minimaliseert niet alleen de vertraging als gevolg van meerdere hops, maar stabiliseert ook de ping, aangezien de VPN-server meestal sterk is geoptimaliseerd om pakketten te verwerken en minder verbinding heeft. Dit kan leiden tot een afname van de originele ping van 20 tot 150 ms.

Als ik bijvoorbeeld video games moet spelen met servers in Europa, krijg ik ongeveer 200-250 ping. Als je een VPN gebruikt, daalt de ping echter naar 140-180 ms, waardoor de video games in ieder geval speelbaar zijn. In de onderstaande schermafbeelding kun je mijn ping zowel met als zonder VPN zien om een ​​idee te krijgen.

Verbeter de gameping met VPN

De verbetering in ping is niet beperkt tot langeafstandsverbindingen. Als uw ISP pakketten slecht verwerkt of uw verbinding beperkt, zal een VPN de ping verder verlagen (ook al is het een kleine verbetering) en ping-pieken minimaliseren/elimineren.

Veel populaire VPN-diensten bieden een voor gaming geoptimaliseerde VPN-dienst, zoals ExpressVPN. Ik raad u echter aan een speciale gaming-VPN zoals ExitLag te gebruiken als u de VPN alleen nodig heeft om te gamen. Een speciale gaming-VPN is beter geoptimaliseerd voor gaming (naar mijn ervaring) en meestal ook goedkoper.

Torrenten

Torrenting wordt vaak gezien als een illegale activiteit waarbij auteursrechtelijk beschermde software program en media worden gedeeld. Het is echter niets meer dan een peer-to-peer (P2P) systeem voor het delen van bestanden waarbij mensen verbinding maken met het BitTorrent-netwerk om gegevens te delen.

Het soort gegevens dat mensen delen, bepaalt of torrenting legaal of illegaal is. Het uploaden/downloaden van auteursrechtelijk beschermde software program of media is uiteraard absoluut illegaal en kan tot juridische stappen leiden.

Een VPN is een should voor torrenting, of je nu legale of illegale inhoud deelt. Als je onwettige/auteursrechtelijk beschermde inhoud deelt (we onderschrijven deze handeling niet), dan heb je uiteraard een VPN nodig om anoniem te worden. De overheid, uw ISP en auteursrechtenbedrijven controleren het BitTorrent-netwerk op illegale activiteiten. Als je onder de radar belandt, kun je met brieven worden bedreigd of zelfs worden aangeklaagd.

Het is ook heel gemakkelijk om het IP-adres van collega’s te zien; je kunt gewoon een web site als I Know What You Obtain bezoeken, en je kunt torrents zien samen met het aantal friends en hun land en stad. Iedereen met voldoende invloed kan u bereiken through uw ISP, niet alleen auteursrechtbedrijven.

Volg torrents

Zelfs als je geen illegale gegevens deelt, is een VPN om meerdere redenen nog steeds noodzakelijk. De belangrijkste is dat ze niet op “De lijst” terechtkomen. Veel instanties en overheidsinstanties, zoals de NSA, MPAA, GCHQ, enz., houden een watchlist bij van mensen die moeten worden gevolgd op illegale activiteiten.

Mensen die voortdurend torrents downloaden/uploaden zijn het belangrijkste doelwit van dergelijke lijsten, omdat ze meestal iets illegaals doen. Het laatste dat u wilt, is dus dat u door overheidsinstanties wordt geïdentificeerd en gevolgd.

Het is ook bekend dat de meeste ISP’s de verbinding beperken van mensen die vaak torrenten. Ze kunnen zelfs de service beëindigen. Als je de beste downloadsnelheden wilt, kan een VPN je activiteit voor je internetprovider verbergen, zodat deze niet weet of je torrents gebruikt of alleen maar wat video’s streamt.

Hoewel cyberaanvallen in mindere mate een ander probleem vormen, omdat wanneer u verbinding maakt met een BitTorrent-netwerk, uw gegevens voor iedereen toegankelijk zijn. Een VPN versleutelt uw gegevens zodat de kans op een cyberaanval wordt verkleind.

Ook al zou elke populaire VPN prima moeten werken voor torrenting, het wordt aanbevolen om degene te kiezen die onder strikte privacywetten werkt. Het grote probleem is dat een VPN-bedrijf gedwongen wordt de wetten van de overheid te volgen, dus als een overheid hen kan dwingen uw gegevens af te staan, kunt u in de problemen komen, zelfs als uw gegevens gecodeerd zijn.

Persoonlijk raad ik ProtonVPN aan voor torrenting, omdat het gevestigd is in Zwitserland, waarvan bekend is dat het de strengste privacywetten heeft. Zelfs als je in de problemen/bewaking terechtkomt, zal het VPN-bedrijf niet ingaan op de eisen van de overheid.

Grote bestanden downloaden/uploaden

Dit probleem treft meestal gebruikers die vaak torrenten, maar het is niet beperkt tot torrenting. ISP’s beperken de verbinding van mensen die grote bestanden downloaden/uploaden, of het nu gaat om torrents of reguliere internetdownloads. Ze houden bij hoe de gebruiker de gegevens gebruikt en beperken vervolgens de gegevenssnelheid wanneer u bepaalde activiteiten op de zwarte lijst uitvoert.

De activiteiten omvatten meestal torrenting, het streamen/downloaden van media en het downloaden van grote bestanden van free of charge/betaalde softwarewebsites. Zodra u bent gemarkeerd als iemand die grote hoeveelheden gegevens downloadt, wordt uw verbinding automatisch langzamer wanneer u een groot bestand probeert te downloaden.

ISP-gasklepaansluiting

Sommige ISP’s beperken zelfs de verbindingssnelheid voor zulke zware activiteiten tijdens de spitsuren van de dag voor alle gebruikers.

Een VPN codeert en verbergt uw activiteiten voor uw ISP, zodat zij nooit weten waarvoor u web gebruikt. Omdat het beperkingsproces automatisch verloopt en automatisch geplaatste regels uw activiteit niet kunnen zien, is de ISP gedwongen u een normale downloadsnelheid te blijven geven.

Tenzij uw ISP besluit dat zij uw internetverbinding volledig moeten beperken (dat komt zeer zelden voor), zal een VPN altijd gerichte beperking kunnen voorkomen.

Ik raad je aan een VPN te nemen met een dodemansknop optie om ervoor te zorgen dat uw activiteit niet wordt gelekt als de VPN om een ​​of andere reden de verbinding verbreekt. Populaire VPN’s zoals ExpressVPN, Hotspot Protect en PureVPN hebben allemaal een ingebouwde kill-schakelaar.

Openbare WiFi gebruiken

Je hebt hier waarschijnlijk al van gehoord, aangezien de meeste VPN-advertenties dit probleem benadrukken. Ik zou hier echter graag intimately over willen praten, omdat het extreem riskant is omdat het zo gemakkelijk te exploiteren is.

Wanneer je verbinding maakt met een open wifi of een wifi-verbinding waarbij het wachtwoord wordt gedeeld met iedereen die erom vraagt, zijn je gegevens nooit veilig. Alle mensen die op het netwerk zijn aangesloten, kunnen elkaars activiteiten zien met behulp van de juiste instruments.

Openbare wifi-spionage

Over hoe gemakkelijk het is om uit te buiten, zelfs als een semigeletterde persoon ooga booga gaat “Ik zie Wifefi Trafik”, zal Google talloze bronnen openen met exacte stappen om in wifi-verkeer te snuffelen. Geloof je mij niet? Kopieer en plak de eerder geciteerde regels in Google Zoeken en de bronnen worden geopend.

Zoek op Google naar bronnen voor WiFi-spionage

WiFi-spionage is niet iets dat beperkt is tot hackers. Iedereen met de juiste instruments zoals NetSpot of Wireshark kan uw on-line activiteiten zien. Behalve dat ze uw activiteiten in de gaten houden, kunnen ze zelfs uw wachtwoorden en financiële gegevens stelen.

Als u verbinding maakt met een openbaar wifi-netwerk en uw activiteit bestaat uit inloggen op een web site, is dit een aanzienlijk risico. Een VPN versleutelt uw gegevens voordat deze through de WiFi-router worden verzonden, zodat niemand de gegevens kan zien.

Zolang je geen free of charge VPN-dienst gebruikt, is encryptie een basisfunctie van alle VPN-diensten. Het gebruik van een betaalde VPN zou dus voldoende moeten zijn om uw gegevens veilig te houden tijdens het gebruik van openbare WiFi.

Krijg toegang tot inhoud terwijl u reist 🧳

Hoewel u mogelijk toegang heeft tot al uw favoriete web sites en diensten in uw woonplaats, kunt u vanwege geografische beperkingen problemen ondervinden wanneer u naar het buitenland reist. Dit geldt vooral als u naar een ander continent verhuist.

Je zult verbaasd zijn hoeveel van je favoriete web sites/diensten zoals YouTube, Fb, Netflix, Skype, WhatsApp, and so forth. in veel landen worden geblokkeerd. De meeste VoIP-services zijn bijvoorbeeld volledig geblokkeerd in de VAE en China staat geen enkele Google-services en veel in de VS gevestigde web sites/companies toe.

Als u vaak naar een ander land reist of van plan bent te reizen, heeft u mogelijk een VPN nodig om toegang te krijgen tot uw favoriete web sites en diensten. Omdat de VPN uw verbinding versleutelt en uw locatie in een ander land weergeeft, krijgt u toegang tot web sites/diensten alsof u zich in een ander land bevindt.

Een VPN met veel servers wordt aanbevolen voor reizigers om ervoor te zorgen dat ze een optimale verbinding krijgen met hun favoriete web site/dienst, waar ze ook reizen. Enkele van de VPN’s met hoge dekking zijn CyberGhost (7600+ servers in 90 landen), ExpressVPN (3000+ servers in 94 landen) en NordVPN (5400+ servers in 60 landen).

Waarschuwing: Sommige landen met agressieve censuur blokkeren ook VPN-toegang en kunnen juridische stappen ondernemen tegen VPN-gebruik. Zorg ervoor dat u het standpunt van het land tegen VPN’s leest voordat u er een gebruikt.

On-line winkelkortingen 🛍️

Natuurlijk kan een VPN uw gegevens en informatie beschermen terwijl u on-line winkelt, maar ik ben hier niet om daarover te praten. Een VPN kan u ook helpen grote kortingen te krijgen tijdens het on-line winkelen. Veel on-line winkels veranderen de prijzen op foundation van de locatie van de klant.

Dit geldt vooral voor diensten die beschikbaar zijn in zowel ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen. Door de lagere koopkracht verkopen veel diensten goedkopere diensten in ontwikkelingslanden. Je kunt een VPN gebruiken om jezelf in een land te laten zien waar de prijs laag is en daar goedkoper te kopen.

Veel van de apps in de Google Play Retailer hebben bijvoorbeeld verschillende prijzen voor verschillende landen. Ik raad je echter niet aan om deze truc te gebruiken om slechts een paar greenback te besparen, omdat het lastig kan zijn om erachter te komen welk land de beste korting biedt, of helemaal niet.

Hoewel vliegtickets, hoteltickets, autoverhuur en grote hardwarebedrijven zoals Microsoft of Apple aanzienlijke kortingen van honderden {dollars} kunnen bieden, afhankelijk van uw locatie. Als je zoiets duurs koopt, is het de moeite waard om de prijs in verschillende landen te controleren.

Zorg ervoor dat u browsercookies verwijdert voordat u gaat zoeken of gebruik een incognitovenster om ervoor te zorgen dat de winkel u niet herkent van uw eerdere activiteit.

Gedachten beëindigen

Ik moet vermelden dat VPN’s een basisvereiste voor internetsnelheid en stabiliteit hebben om goed te kunnen werken. Als je geen goede verbinding hebt, heeft een VPN een negatieve invloed op de activiteiten die ik hierboven heb genoemd. Omdat VPN’s als middendienst werken, verbruiken ze wat bandbreedte om hun service aan te bieden. De meeste VPN-services hebben een snelheid van minimaal 10 Mbps nodig om goed te kunnen werken, dus zorg ervoor dat uw verbinding minimaal 10 Mbps snel is.

Rate this post
Leave a Comment