How to Generate Subtitles for Audio and Video? [10 Best Tools]

Ondertiteling is een van de belangrijkste aspecten van een video- of audiobestand geworden. Het bereikt een breder publiek, inclusief mensen die nieuw zijn in de taal, mensen die moeite hebben met horen en mensen die de video op dit second niet met geluid kunnen afspelen.

Een YouTube-video met ondertiteling presteert doorgaans beter dan een video zonder ondertiteling, met 12% meer kijktijd. Het verhoogt search engine optimisation, betrokkenheid, deelpercentage en zoekrang voor producenten van inhoud. Video- en audiostreamingplatforms zien, naast YouTube, ook het verschil. 85% van alle sociale media-inhoud wordt bekeken met het geluid uit. In dergelijke gevallen zijn bijschriften en ondertitels bijna de enige bepalende issue voor het vasthouden van kijkers.

Er is een klein verschil tussen “Ondertiteling” en “Ondertiteling”. Ondertitels zijn hulpmiddelen voor het verstaan ​​van mensen die moeite hebben met horen, terwijl ondertitels nuttig zijn voor niet-moedertaalsprekers van de taal. Onderschriften beschrijven de dialogen, achtergrondgeluiden (zoals het openen van een deur of een geweerschot), muziek en het schakelen tussen luidsprekers. Aan de andere kant zet ondertiteling alleen de hoorbare spraak om in zichtbare tekst en sluit de onzichtbare geluiden uit.

Dus hoe ga je om met het genereren van ondertitels voor audio en video?

Youtube filmpjes

Volg deze stappen om ondertiteling voor je YouTube-video met tijdstempels te maken:

  • Meld je aan of log in op je YouTube Studio-account.
  • Selecteer ‘Ondertitels’ in het uitgebreide menu aan uw linkerkant.
  • Selecteer aan welke video je de ondertitels wilt toevoegen.
  • Klik op “Taal toevoegen” en kies de taal waarin u de tekst wilt hebben.
  • Selecteer onder ‘Ondertiteling’ de optie ‘Toevoegen’.

Er zijn opties voor handmatig typen, automatisch vertalen, automatisch genereren van ondertitels en automatisch synchroniseren van de tekst met de video. Transcriptietekst wordt doorgaans automatisch gesynchroniseerd met uw video als de taal die in de video wordt gesproken dezelfde is als de tekst.

Je kunt ondertitels toevoegen aan een reeds geüploade video, of zelfs als je deze nog niet hebt geüpload. Je kunt de YouTube-video later downloaden voor verspreiding op andere platforms.

Niet-YouTube video- en audio-inhoud

Platforms zoals Dailymotion, IGTV, Metacafe en Vimeo bieden ook video- en audiostreamingdiensten. Om hier ondertitels aan video’s toe te voegen, kun je met de volgende instruments werken:

VEED.IO

VEED.IO biedt video-ondertiteling op drie manieren: Handmatig typen, Automatisch ondertiteling genereren, of Uploaden een tekstbestand (het ondersteunt de formaten SRT, VTT, TXT, ASS, SSA). Ongeacht hoe u de video wilt ondertitelen, u kunt zelf het lettertype, de kleuren, de grootte en de timing van de tekst bepalen.

Het enige wat u hoeft te doen is de functie Uploaden of Drag-and-Drop gebruiken om uw video naar het hoofdscherm te brengen en ondertitels toe te voegen door een tekstbestand te typen of te uploaden. Nadat u de grafische bewerkingen heeft aangebracht, klikt u op “Exporteren” om uw video op uw apparaat te krijgen.

Bovendien biedt dit platform het genereren van ondertitels in vele vormen. U kunt ondertitels toevoegen, kiezen voor automatisch genereren, het laten transcriberen, laten vertalen of de functie Audio/Video-naar-tekst kiezen.

Ds

De diensten van Rev om ondertitels aan video toe te voegen, maken uw video aantrekkelijk, verbeteren uw search engine optimisation en helpen u een groter publiek te bereiken. Het werkt met vrijwel elk formaat, van MP4, MOV en VOB tot AVI en OGG.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw video uploaden of de URL van de video kopiëren en plakken vanuit YouTube of Vimeo. Stuur het naar professionele ondertitelaars die met 99% nauwkeurigheid werken en uw video binnen 24 uur klaar heeft. U kunt verzekerd zijn van ondertitelingskwaliteit ondanks branchespecifieke gegevens, meerdere gelijktijdige sprekers, numerous mondiale dialecten en moeilijk te vangen audio.

Bovendien kunt u de video zelfs bewerken met de geavanceerde instruments en software program van Rev. Je ontvangt de resulterende video by way of e-mail; add het nu waar je maar wilt!

AmberScript

Met AmberScript heb je beide: de mens en de machine voor ondertitelen en transcriberen. Hoewel hun AI-engine in 39 talen kan ondertitelen, kunnen hun specialists dit in elf talen doen.

amberscript audio-video ondertitels

Ze hebben prepaid- en abonnementsabonnementen voor automatische ondertiteling. En de handmatige service is tijdsgebonden en biedt ook vertaalde ondertiteling.

Add uw video om een ​​conceptversie te genereren voor een AI-ondersteund proces. Daarna kunt u de ingebouwde online-editor gebruiken om eventuele wijzigingen aan te brengen. Het idea wordt geleverd met automatische uitlijning, die u echter naar eigen inzicht opnieuw kunt uitlijnen, markeren en aanpassen.

U kunt ook optionele tijdstempels en sprekeronderscheid opnemen in uw exports. Ten slotte kunt u ondertitelde video’s exporteren of afzonderlijk als tekst, SRT, VTT of EBU-STL, enz.

AmerScript heeft ook een streaming API die je kunt gebruiken voor automatische ondertiteling voor videocolleges, webinars, and many others. Je kunt deze API integreren met populaire videoconferentietools zoals Groups, Zoom, Google Meet, Skype.

Rask

Rask is een krachtig platform dat lof verdient als het gaat om AI-ondersteunde automatische ondertiteling. De toegankelijkheid van digitale inhoud kan enorm worden vergroot door de mogelijkheden ervan. Rask minimaliseert de noodzaak van menselijke transcripties door ondertitels in verschillende talen te maken, waardoor videoproducenten tijd en moeite besparen.

rask-1

Het vermogen van Rask om consequent zeer nauwkeurige ondertitels te creëren, is een van de belangrijkste voordelen. Dit garandeert een perfecte synchronisatie tussen ondertiteling, ondertitels en video-inhoud. Om succesvolle communicatie te garanderen, geeft het gebruikers ook de vrijheid om bijschriften en ondertitels te evalueren en te wijzigen.

De integratie van Rask met populaire videoplatforms zoals YouTube en Vimeo maakt het eenvoudig om video’s op die platforms te publiceren en te ondertitelen. Dit verbetert de kijkervaring voor kijkers en vergroot het aantal kijkers voor makers.

Rask biedt de mogelijkheid om video-informatie om te zetten in artikelen en promotiemateriaal. Door dit te doen kunnen artiesten de omvang van hun publiek vergroten en de resultaten van hun marketinginitiatieven maximaliseren.

Marketingteams kunnen nu op het meest geschikte second video’s op kanalen uitzenden, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

Nu kunnen marketeers zich concentreren op het produceren van inhoud van hoge kwaliteit voor hun doelgroep in plaats van zich te concentreren op het distributieproces.

OndertitelBee

SubtitleBee is een AI-aangedreven video-ondertitelgenerator. U kunt ondertitels toevoegen en de hoofdtitel in verschillende stijlen, lettertypen en kleuren wijzigen om uw video aantrekkelijk te maken. U kunt ook de instellingen voor automatische ondertiteling aanpassen om de creativiteit te vergroten.

Add de video eenvoudigweg naar het platform (deze kan elk formaat hebben) en laat het genereren van ondertitels over aan de machine. Zodra dit is gebeurd, kunt u het aanpassen om de video mooier te maken en stijlvolle boventitels toevoegen om uw video te laten opvallen. Obtain het voltooide stuk en add het rechtstreeks naar het sociale mediaplatform dat u goal.

SubtitleBee heeft ongeveer 120 mondiale talen in petto en het algoritme beweert 95% nauwkeurig te zijn. Andere kenmerken van dit platform zijn snelle ondertiteling, logo-aanpassing, videobewerking en hoge gegevensprivacy.

Docent

Docent

Maestra is een andere AI-compatibele automatische ondertitelgenerator voor audio- en videobestanden. Het ondersteunt tekstvertaling in meer dan 50 talen, zoals Frans, Arabisch, Fins, Italiaans en Engels. Op dit platform kunt u teamgebaseerde kanalen creëren om ook in realtime met uw collega’s samen te werken.

Om uw video ondertiteld te krijgen, uploadt u deze naar Maestra, laat de software program het nodige doen en downloadt u het resultaat in MP4-, STL-, VTT- of TXT-formaten. De beste functies van deze web site zijn de synchronisatie van audiotranscripties en automatisch gegenereerde tijdstempels.

De slimme technieken die worden gebruikt, maken elk kind video-inhoud gemakkelijk leesbaar, bijvoorbeeld educatieve lezingen, persconferenties, onderzoeksinterviews, religieuze preken, enz. U kunt binnen een paar klikken ondertitels voor elke inhoud krijgen.

Kapwing

Een ander hulpmiddel om ondertitels aan je video toe te voegen zonder watermerk is Kapwing.

Add uw video, afbeelding of GIF naar het gedeelte ‘Media importeren’ van de pagina. Vervolgens moet je de ondertitels handmatig intypen zodra de relevante audio binnenkomt. Plaats de tekst op de juiste momenten en je krijgt precies wat je wilde!

Kapwing

Kapwing biedt ook automatische, door AI gegenereerde ondertitels die sneller werken dan handmatige ondertiteling. U kunt de kleur, achtergrond, schaduw, grootte, lettertype en duur van de tekst eenvoudig bewerken by way of de bewerkingstools. Als u bovendien de tekst van de video al in een doc hebt opgeslagen, uploadt u deze naast de video en klikt u op ‘Maken’.

Dit is een platform zonder advertenties en vereist ook geen betaalde registratie. Bovendien is uw video watermerkvrij en wordt deze rechtstreeks in de cloud opgeslagen.

Subtiel

Subly is een free of charge, automatische transcriptie- en vertalinggenererende web site voor audio- en videobestanden. Met meer dan 50.000 makers van inhoud en 7.000 bedrijven die hand in hand samenwerken, biedt Subly de beste ondertitelings- en bewerkingsdiensten voor video-inhoud.

Er zijn vier eenvoudige stappen om uw video te ondertitelen. Add het bestand naar het platform en wacht tot het spraak-naar-tekst-algoritme werkt. Bewerk de tekstkleuren, -grootte en lettertypen zodat deze het beste bij uw toepassing passen. Vertaal de inhoud in een van de meer dan 30 aangeboden talen. Pas het formaat aan en obtain de video naar uw apparaat voor verder gebruik op sociale mediaplatforms en podcasts.

Subtiel

Het beste van dit platform is ten slotte dat het het meest geschikt is voor educatieve doeleinden. De toegankelijkheid voor groups en de automatische audiotranscriptiefuncties vereenvoudigen het leerproces in meerdere opzichten.

Amara

Amara is een video-ondertitelingsplatform dat een uitstekende keuze is voor degenen die zelf ondertitels aan video’s willen toevoegen. U kunt een samenwerkend teamproject beheren met beveiligde werkplekken en geavanceerde API-tools voor hoogwaardige video-ondertiteling.

Het bedrijfsplatform is cloudgebaseerd en zeer veilig. Wanneer u typt, worden uw gegevens op de web site opgeslagen en kunt u deze later opnieuw openen.

Bovendien biedt dit chatbot-platform ook on-demand ondertiteling onder een staff van 2500 professionals in meer dan 50 talen. Met Amara kunt u erop vertrouwen dat uw video-inhoud toegankelijker, hoger gewaardeerd en gemakkelijker doorzoekbaar wordt.

Happyscribe

Happyscribe biedt ondertiteldiensten aan met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentietechnieken en professionele ondertitelaars. Het ondersteunt ondertiteling en transcriptie in talen als Engels, Japans, Frans, Italiaans, Duits, Russisch en meer.

De AI-aangedreven ondertitelgenerator bevat sprekers en kiest woorden uit een gepersonaliseerde woordenschat, waardoor audio-ondertitels worden gegenereerd met een nauwkeurigheid van 85%. De door mensen bediende ondertitelservice heeft echter een nauwkeurigheid van 99% omdat het staff van moedertaalsprekers 24/7 voor u klaar staat.

Happyscribe biedt aanpasbare ondertitelformaten die het beste bij uw merk passen. U kunt de tekens per regel (CPL), de ruimte tussen de ondertitels en de begintijdstempel van ondertitels bewerken. U kunt zelfs de visuele geluidsgolftechnologie gebruiken om de positie van de tekst in realtime te controleren.

Het platform werkt aan geavanceerd CPS-beheer, zodat het het beste bij de kijkers previous. Er is geen bovengrens voor de uploadgrootte en u kunt de video in elk formaat exporteren, zoals SRT, AVID, VTT, STL, Premiere, Closing Lower Professional, enz. U kunt zelfs samenwerken met de ondertiteleditor en uw staff aan hetzelfde bestand.

Met eersteklas API’s en gegarandeerde gegevensbeveiliging kan Happyscribe een goede keuze zijn voor ondertitelingsdiensten.

Conclusie

Met dergelijke geavanceerde platforms voor het genereren van video- en audio-ondertitels kunt u uw inhoud toegankelijker maken en uw search engine optimisation vermenigvuldigen. Als je voldoende tijd op de markt hebt, zul je merken welk verschil ondertitelde inhoud maakt.

Lees vervolgens over audio-naar-teksttranscriptie.

Rate this post
Leave a Comment