How Generative AI Search is Changing Search Engines

Generatief AI-zoeken is de volgende iteratie voor on-line zoeken zoals we die kennen van Yahoo.com, Google.com, Bing.com en meer.

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft ons leven beïnvloed sinds de lancering van AI-persoonlijke assistenten op mobiele apparaten, zoals Cortana, Siri, Google Assistant, Alexa, enz. Het gebruik van AI op Web of Issues (IoT)-apparaten; u kunt veel dingen thuis en op de werkplek regelen.

Vervolgens betrad AI de multimediaproductie-industrie om inhoud zoals afbeeldingen, video, audio en tekst te produceren op foundation van trefwoorden of instructies. Tegenwoordig kunnen geavanceerde AI’s inhoud zoals video en audio tot in de perfectie bewerken. Kortom: AI is overal. De dag is dus niet ver weg waarop AI het zoeken naar inhoud op het World Huge Internet zal beïnvloeden.

Om het generatieve AI-zoekconcept te begrijpen, moet u eerst begrijpen wat een generatieve AI is. Zo’n AI produceert eenvoudigweg inhoud zoals tekst, afbeeldingen, audio, programmacode, enz., uit voorbeeldinhoud.

Ontwikkelaars trainen een generatieve AI om natuurlijke inhoud in machinetaal te begrijpen met behulp van machine learning-modellen (ML). Dergelijke AI’s kunnen onder toezicht, zonder toezicht of semi-onder toezicht staan.

Generatieve AI-modellen

Generatieve AI gebruikt verschillende ML-modellen om een ​​AI-programma, chatbot of virtuele assistent te trainen. Enkele van deze modellen en hun uitkomsten worden hieronder beschreven:

Generatieve versus. Discriminerend mannequin

In het discriminerende mannequin voor AI-training traint een menselijke supervisor de AI om de verschillen tussen twee of meer objecten in een invoermonster te leren. Als je bijvoorbeeld 10 afbeeldingen van 10 verschillende dieren als enter aan de AI levert, helpt het onderliggende discriminerende mannequin hem om alle dieren succesvol te onderscheiden.

Aan de andere kant helpt het generatieve mannequin een AI om objecten te creëren die verwijzen naar voorbeeldgegevens met semi-supervisie of zonder supervisie. Een generatief machine learning-model helpt een AI de invoergegevens te begrijpen en het begrip in het neurale netwerkgeheugen te behouden, zodat het deze ervaring in de toekomst kan noemen als zich een soortgelijke uitdaging voordoet.

Generatieve vijandige netwerken (GAN’s)

Dit machine learning-algoritme combineert zowel generatieve als discriminerende modellen voor AI-training. Hier creëert het generatieve mannequin voorbeelden van de invoervectoren zoals trefwoorden, vragen, enz.

Vervolgens moet het discriminerende mannequin identificeren of het gemaakte monster nep is of originele invoer. Als het nep is, herwerkt het generatieve mannequin de taak om een ​​nieuwe output voor het discriminerende mannequin te creëren. Het gaat in iteraties door totdat het generatieve mannequin vervalsingen kan creëren die het discriminerende mannequin niet meer kan onderscheiden van de oorspronkelijke invoer.

Op transformatoren gebaseerde modellen

Transformermodellen voor ML zijn diepe neurale netwerken die de invoervectoren sequentie voor sequentie analyseren. Vervolgens voorspelt het wat de output zou kunnen zijn. Als u bijvoorbeeld een transformator een reeks niet-gerelateerde woorden presenteert, analyseert deze de woorden en probeert voorafgaande of opeenvolgende woorden te voorspellen die de lege plekken kunnen opvullen en niet-gerelateerde woorden in betekenisvolle zinnen kunnen omzetten.

In een transformator extraheert een encoder alle kenmerken of datapunten uit de invoerreeks en converteert deze naar invoervectoren. Vervolgens analyseert de decoder de invoervectoren, creëert een context uit de gegevens en produceert een uitvoerreeks.

Er zijn veel succesvolle op transformatoren gebaseerde AI-modellen, zoals hieronder beschreven:

 • Generatieve, vooraf getrainde transformator mannequin 3, ook bekend als ChatGPT
 • Taalmodel voor dialoogtoepassingen, ook bekend als LaMDA, gebouwd op Google Transformer

Met behulp van alle bovenstaande modellen hebben AI-ontwikkelaars met succes veel functionele generatieve AI-programma’s gemaakt die het volgende kunnen doen of produceren op foundation van eenvoudige invoer zoals afbeeldingen, teksten, beschrijvingen, audio, enz.:

 • Het genereren van afbeeldingen van mensen die niet bestaan ​​door te verwijzen naar enter van web sites, tijdschriften, Google Picture Search, enz.
 • Genereer echte afbeeldingen van schetsen
 • Breng artistieke of creatieve stijl over van de ene kunst naar de andere
 • Synthetiseren van een CT-scan uit een MRI als enter
 • OpenAI’s Dall-e AI kan uitsluitend uit teksten uitstekende afbeeldingen maken
 • DeepMind, Amazon Polly, enz., AI’s kunnen menselijke toespraken uit teksten creëren
 • AI Music, overgenomen door Apple, kan auteursrechtvrije openbare muziek omzetten in soundtracks

Nu is generatief AI-zoeken een combinatie van al deze instruments en technologieën van AI om u nauwkeurige inhoud van web te presenteren. Met zo’n door AI aangedreven zoekfunctie hoeft u niet door miljoenen suggesties te zoeken die zijn gemaakt door zoekmachines van Google, Bing, Yahoo, enz..

Met de generatieve AI-zoekopdracht bent u klaar om inhoud van on-line bronnen te publiceren of te consumeren met verschillende ondersteunde inhoud zoals afbeeldingen, video’s en tekst op één scherm, internet zoals ChatGPT werkt.

Hoe-is-generatief-AI-zoeken-anders-van-reguliere-online-zoeken

Zoeken op web sites, zoals we dat kennen vanaf de lancering van de Archie-zoekmachine op 10 september 1990, zal volledig veranderen als generatief AI-zoeken populair en gemakkelijk toegankelijk wordt.

Het reguliere zoeken op het wereldwijde net is een handmatig on-line onderzoeksproces. Hier moet u uw vraag of trefwoord in een zoekvak van de zoekmachine typen. Aanbieders van zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing, enz. wegen de resulterende web sites die de gewenste inhoud bevatten, volgens een bepaalde eigen logica.

Bijvoorbeeld de autoriteit van de web site op de relevante area of interest, het lezerspubliek, de kwaliteit van de websitepagina’s, enz. Vervolgens kent de zoekmachine rangschikkingen toe aan elke web site op foundation van uw zoekopdracht en worden alle web sites weergegeven op foundation van hun rangschikking. Een web site met rang één verschijnt bijvoorbeeld bovenaan de resultatenpagina’s van zoekmachines.

Kortom, reguliere on-line zoekmachines creëren geen inhoud. Ze syndiceren alleen inhoud van verschillende web sites. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, gaat u rechtstreeks naar een specifieke web site.

Met de lancering van generatief zoeken krijgt u echter beperkte inhoud. De onderliggende AI analyseert alle zoekresultaten, genereert aangepaste inhoud en laat die aan u zien through een webbrowser. Er kunnen hyperlinks zijn naar de bronnen die de generatieve AI heeft gebruikt om de inhoud te maken die u ziet.

Als generatief AI-zoeken de nieuwe norm wordt voor on-line zoeken, kun je de volgende further verschillen verwachten:

 • De outputinhoud van uw zoekopdracht zal sterk afhangen van de polarisatie van het bedrijf dat het generatieve AI-zoekmodel heeft gemaakt
 • Sommige stromingen zullen de generatieve AI-zoektool XYZ verkiezen boven de ABC-tool. Er zal dus een steeds grotere anomalie ontstaan ​​in on-line, op zoekopdrachten gebaseerde werken
 • Dergelijke zoekhulpmiddelen kunnen soms vergelijkbare inhoud opleveren, en de uitgever loopt het risico geplagieerde inhoud op zijn web site te uploaden
 • Het zoekresultaat wordt intuïtief en gevuld met gerelateerde inhoud in verschillende vormen, zoals teksten, afbeeldingen, video, audio, enzovoort
 • U stopt met het bezoeken van web sites en de interactie met webadvertenties als u inhoud krijgt in een ChatGPT-achtige interface waar er geen afleiding is
 • Uw on-line onderzoeksinspanningen zullen drastisch afnemen. U hoeft niet langer meerdere webpagina’s door te lezen en uw eigen inhoud samen te stellen
 • AI-ontwikkelaars zullen nieuwe, op AI gebaseerde on-line advertenties en andere verdienmodellen bedenken om hun operationele winst te vergroten
 • Er zal minder afleiding zijn bij het zoeken op web, waardoor de kwaliteit van het zoeken aanzienlijk kan afnemen
 • U moet getalenteerde en deskundige on-line onderzoeksprofessionals en data-analisten in dienst hebben om de door AI geproduceerde inhoud te analyseren voordat u de inhoud voor commerciële doeleinden kunt gebruiken
 • Er is geen duidelijke richtlijn over hoe een dergelijke op AI gebaseerde websitezoekopdracht zal worden teruggekoppeld naar de bronwebsite en die web sites enige eer zal geven. Omdat deze AI’s geen inhoud kunnen genereren zonder te vertrouwen op referentie-inhoud

Vervolgens onderzoeken we de affect van generatieve AI-zoekopdrachten op zoekmachines.

Influence van generatieve AI-zoekopdrachten op zoekmachines

Ontdek hieronder hoe de voortgang van generatieve AI-zoekopdrachten conventionele zoekmachines kan beïnvloeden:

 • De populariteit van zoekgiganten als Google, Yahoo, DuckDuckGo en Courageous zal flink afnemen
 • Ook de advertentie-inkomsten uit zoekmachines zullen aanzienlijk afnemen
 • De free of charge en eerlijke zoekresultaten op web zullen worden beïnvloed en er zal een nieuwe inkomstenstroom ontstaan ​​waarbij website-eigenaren de generatieve AI-zoekmachines zullen betalen om inhoud van hun pagina’s weer te geven.
 • Het aantal bezoekers op web sites zal aanzienlijk afnemen omdat de gebruikers de inhoud die ze nodig hebben op een andere webpagina krijgen

Nu zullen we enkele zoekmachines verkennen die generatieve AI-zoekopdrachten gebruiken.

Zoekmachinebedrijven weten al dat op AI gebaseerde generatieve zoekopdrachten de toekomst hebben. Daarom zijn verschillende zoekgiganten begonnen met het uitrollen van prototypes en bètatests voor AI-zoekmachines. Hieronder vindt u enkele op AI gebaseerde zoekmachines die u nu kunt gebruiken:

#1. Bing

Bing generatieve AI-zoekapp

Microsoft stopte niet zomaar met de overname van ChatGPT-ontwikkelaar OpenAI. Het gebruikte de eigen technologieën en licenties van OpenAI om Bing Search uit te breiden met AI-mogelijkheden. Het vernieuwde product staat in de volksmond bekend als de nieuwe Bing.

De zoekmachine helpt u met volledige antwoorden op echte vragen: geen op zoekwoorden gebaseerde rating van web sites meer en het handmatig opschonen van gegevens van web sites met de hoogste rating. Ook kunt u chatten met de zoekmachine, internet als sms’en en berichten sturen met een professional in het domein waar u werkt of zaken doet.

Met de zoekmachinechat kunt u maximaal vijf vervolgvragen stellen om het zoekresultaat dat het onderliggende generatieve AI-model oplevert, te verfijnen. De nieuwe Bing is niet alleen bedoeld om on-line webresultaten te behalen. Het kan u ook helpen met het volgende:

 • Krijg suggestions over verschillende onderwerpen en nichedomeinen
 • Produceer creatieve inhoud met behulp van een generatieve AI zoals ChatGPT
 • Ontvang intuïtieve en nauwkeurige zoekresultaten, zodat u snel aan het werk kunt, zonder enige afleiding door advertenties en pop-ups met call-to-actions

#2. Googlen

Google Zoeken maakt al jaren gebruik van AI-zoekhulpmiddelen. RankBrain is de eerste AI-tool die Google in 2015 gebruikte om web sites te rangschikken. Deze AI interpreteert de zoekresultaten en rangschikt relevante web sites bovenaan de rankinghiërarchie.

Andere AI-programma’s die Google in zijn zoekmachine gebruikt zijn:

 • Neurale matching helpt zoekmachines erachter te komen hoe zoekopdrachten related zijn voor pagina’s
 • Bidirectionele encoderrepresentaties van Transformers of BERT voor voorafgaande coaching in natuurlijke taalverwerking
 • Google Lens voor het zoeken naar objecten met de digital camera van een mobiele telefoon of pill
 • Multitask Unified Mannequin of MUM voor COVID-19-vaccininformatie op webresultaten

#3. Jij

Jij als AI-zoekinstrument

You is een productieklare AI-zoekmachinetool. Gebruikers kunnen het gebruiken om rijke zoekresultaten te krijgen, zoals hieronder beschreven:

 • Het toont een aantal apps, instruments en resultaten bovenaan de SERP
 • De resultaten van Mensen vragen ook verschijnen in het rechterpaneel
 • Ontvang een suggestie voor YouChat
 • Het toont de beste discussiekaarten van sociale media met een hoge autoriteit, zoals Reddit
 • Gebruikers kunnen ook meer zoekopdrachten aan dezelfde zoekopdracht toevoegen

Momenteel biedt het de volgende AI Search-producten:

 • JijChat
 • JijCode
 • Jij schrijft

Opmerking van de auteur

Generatieve AI-gebaseerde zoekmachines kunnen een probleem worden voor on-line onderzoek. Zodra deze bedrijven het genereren van inkomsten gaan plannen door betalingen te ontvangen om inhoud van bepaalde web sites of uitgevers te promoten, zal de on-line zoekopdracht zeer bevooroordeeld worden.

De ontwikkelaars van AI-zoekmachines moeten een consortium vormen om een ​​ethische praktijk op te stellen om vrije en eerlijke zoekpraktijken te garanderen.

Tot dusver heb je een gedetailleerde discussie gehad over de definitie van generatief AI-zoeken, het verschil met het conventionele zoekconcept op web sites en de affect ervan. Ook heb je nieuwe voorbeelden onderzocht van generatieve AI-zoekhulpmiddelen waarmee je uitstekende inhoud kunt krijgen in een minimale tijd die je aan websiteonderzoek besteedt.

Dit artikel helpt u te begrijpen of u wel of niet voor een op AI gebaseerde zoekopdracht moet gaan. Generatief, op machine studying gebaseerd AI-zoeken op het world huge net zal echter de nieuwe development worden.

Kijk vervolgens eens naar Kunstmatige Slender Intelligence (ANI).

Rate this post
Leave a Comment