9 Apps to Check Long-Term Android Battery Health

Wil je weten hoe je de batterijstatus van Android kunt controleren, zodat je telefoon langer meegaat dan normaal? U bent bij ons aan het juiste adres!

Een fabrikant gaat uit van een levensduur van een smartphone of pill tussen de 3 en 4 jaar. U kunt uw toestel echter langer gebruiken als u goed voor de batterij van het toestel zorgt.

Als u de batterij op een slimme manier wilt gebruiken die de bruikbaarheid ervan vergroot, moet u de batterijstatus van Android regelmatig controleren. U kunt dit doen met eenvoudige Android-apps. Lees verder om de ultieme lijst met betrouwbare apps te vinden.

Hoe verslechtert de batterijstatus voor Android in de loop van de tijd?

Android-batterij

De lithiumbatterijen van de smartphone bestaan ​​uit het volgende:

 • Een mengsel van lithium en ander metaal vormt de kathode.
 • Grafiet vormt de anode.
 • Een speciaal elektrolyt.

Wanneer u uw telefoon oplaadt, krijgt de kathode een positieve lading. Het lithiummetaalion van de kathode reist naar de anode, die negatief geladen is. Elektrische energie is het verschilpotentiaal tussen de positieve ionen en de negatieve anode.

Wanneer u de oplader loskoppelt, reist lithium-ion ver weg van de anode en laat er een laag lithiumoxide achter. Wanneer deze cyclus enige tijd aanhoudt, wordt de laag dikker. Daarom gaat de batterij van Android achteruit als gevolg van slijtage en verkeerd gebruik van de batterij.

Hoe u kunt weten of de gezondheid van uw Android-batterij verslechtert

Hoe u kunt weten of de gezondheid van uw Android-batterij achteruitgaat

Samsung-apparaten

De nieuwste en geavanceerde Samsung-smartphones worden geleverd met een batterijstatuschecker. Zo kunt u de functionaliteit gebruiken:

#1. Veeg naar beneden Meldingsschaduw en tik op de Instellingen of tandradpictogram.

#2. Er wordt een lijst met opties geopend. Blader door de lijst totdat u vindt Batterij- en apparaatonderhoud.

#3. Ga naar Additional verzorging binnen in de Batterij- en apparaatonderhoud keuze.

#4. Tik nu op Diagnostiek.

#5. Samsung-leden app wordt geopend. Vinden Batterij standing en tik daarop.

accu

#6. Er verschijnt een melding waarin de standing of levensduur van uw batterij wordt weergegeven als Zwak, Normaal of Goed.

Andere Android-apparaten

Helaas is er geen ingebouwde app of functionaliteit om de gezondheid van de batterij te bepalen. Je moet bellen *#*#4636#*#* van de Telefoon app. Als u dit doet, wordt het menu Testen geopend. Afhankelijk van de fabrikant en het apparaatmodel kunt u de optie Batterij-informatie wel of niet vinden.

Hoe u kunt weten of de gezondheid van uw Android-batterij achteruitgaat

Als u de batterij-informatie vindt, tikt u erop om de standing van de batterij te bekijken. Als u dit niet kunt vinden, moet u een van de Android-apps van derden gebruiken die hieronder in dit artikel worden vermeld.

Manieren om de batterijstatus van Android te verbeteren

Verhoog-Android-Batterij-Gezondheid-1

Veel goede smartphonegebruiksgewoonten zullen u helpen de batterij van uw telefoon langer goed te houden. Volg indien mogelijk deze ideas:

 • Wanneer een batterij volledig leeg raakt, raken sommige energiecellen dood. Daarom moet u de batterij altijd boven de 15% of meer opladen om de batterij gezond te houden.
 • Overladen verslechtert ook de energiecellen van de batterij van elke smartphone. Probeer altijd de voedingsadapter los te koppelen wanneer de batterijlading 100% bereikt.
 • Snel opladen is een nieuw idea en is mogelijk niet altijd goed voor de batterij van je telefoon. Als de batterij van het apparaat niet is voorzien van een ingebouwd snellaadsysteem, gebruik dan geen snellaadadapter of een stroombron die het vermogen van de batterij overschrijdt.
 • Vermijd surfen op web of bellen wanneer de telefoon wordt opgeladen.
 • Plaats de smartphone of pill in een koele en droge omgeving om de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Gebruik altijd de door de fabrikant geleverde adapter en oplaadkabel om uw apparaat op te laden.
 • Maak een einde aan de gewoonte om de laadstekker ‘s nachts aangesloten te laten.

Laten we nu eens kijken naar de beste apps waarmee u de batterijstatus kunt controleren en garanderen.

Accubatterij

hoe u de batterijstatus van Android kunt controleren Accu​Battery

Accu​Battery is een Android-app die niet alleen informatie over uw batterijgebruik toont, maar ook de batterijcapaciteit berekent en de gezondheid ervan beschermt. Gebruikers kunnen de levensduur van de batterij van hun Android-telefoon verlengen met behulp van de oplaadalarmfunctie. Het laat u ook weten hoeveel batterijverbruik er is bespaard tijdens een oplaadsessie.

U kunt ook de hoeveelheid batterijgebruik van het apparaat te weten komen, de resterende gebruikstijd van de telefoon in de actieve modus en de stand-bymodus, het batterijpercentage dat door elke app wordt gebruikt en de frequentie van de wektijd van het apparaat. Met Accu​Battery kun je ook de snelste oplader voor je Android-telefoon vinden door te controleren hoe snel een oplader en kabel je telefoon opladen terwijl het scherm aan en uit is.

Bovendien kun je deze app gebruiken om het share diepe slaap te vinden en thema’s als donker en AMOLED-zwart gebruiken om energieverbruik te besparen. Melding van batterijstatistieken en toegang tot batterijgegevens die ouder zijn dan één dag zijn andere topfuncties van deze app.

CPU-Z

Bent u op zoek naar een free of charge Android-app voor uw telefoon om cruciale batterijstatistieken te controleren, zoals batterijniveau, temperatuur en meer? Bekijk CPU-Z, een krachtige app voor alle telefoons met Android-versie 2.2 en hoger. Hiermee kunt u het batterijniveau van uw telefoon en de oplaadstatus ervan kennen. Bovendien kun je met deze app meer te weten komen over de temperatuur en capaciteit van de batterij.

hoe u de batterijstatus van Android CPU-Z kunt controleren

Naast batterij-informatie kan CPU-Z u ook informeren over de SoC-naam, de kloksnelheid van processorkernen, apparaatnaam, RAM, schermresolutie, opslag, apparaatnaam, mannequin, sensoren, enz.

Om on-line validatie uit te voeren heeft de app toestemming nodig om web te gebruiken. Gebruikers moeten ook toestemming geven aan ACCESS_NETWORK_STATE om statistieken te kunnen gebruiken.

Accu

Degenen die zich zorgen maken over de gezondheid van hun batterij, moeten de Batterij-app op hun Android-telefoons installeren. Naast het aangeven van het laadniveau van de batterij, werkt het ook als batterijbesparing. Je kunt deze app bekijken om te zien of je batterij voldoende is opgeladen om een ​​movie te kijken, een recreation te spelen of op web te surfen. Het toont zelfs een verandering van 1% in de batterij, zodat u nauwkeurige gegevens kunt verkrijgen.

App voor batterijstatus

Deze app is zeer licht van gewicht en zal de prestaties van uw telefoon op geen enkele manier belemmeren. De gebruikersinterface is eenvoudig, netjes en intuïtief en biedt de gebruikers praktische en waardevolle functies. Gebruikers kunnen batterij-informatie in procenten bekijken, samen met temperatuur, gezondheidsstatus, spanning en technologie.

Bovendien kunt u deze app naadloos en zonder problemen op elke schermresolutie gebruiken. Stroombronindicator en compatibiliteit met de vergrendelschermwidget zijn enkele van de andere opvallende kenmerken.

Ampère

Ampere van Braintrapp is nog zo’n moderne app voor Android als je een gedetailleerde gezondheidscontrole van je Android-batterij nodig hebt. De app is compatibel met Android OS-versie 4.0.3 en hoger. In wezen verzamelt de app bruikbare gegevens over het ontladen en opladen van de batterij. Dit gebeurt door de stroom te analyseren die vloeit wanneer de batterij wordt opgeladen of ontladen.

Ampere-app om de levensduur van de batterij te controleren

De app is vrij eenvoudig. Eenmaal geïnstalleerd, wordt u gevraagd om toestemming voor het verzamelen van gegevens. Als u klaar bent, brengt Ampere u naar het startscherm met het volgende:

 • Standing van de batterij
 • Niveau van de batterij-energie
 • Batterijtechnologie
 • Temperatuur, laadspanning of ontlaadspanning
 • Batterijstatus
 • Fabrikant van batterijen

Als de batterijstatus in orde is, ziet u Goed op het startscherm van Ampere.

Elektron: informatie over de batterijstatus

Om de oorspronkelijke huidige batterijcapaciteit te kennen, kunt u ook de Electron: Battery Well being Information Android-app van Google Play uitproberen. Het biedt een aantal free of charge functies voor de algemene gebruiker. Als u de levensduur van de batterij echter echt serieus neemt en deze tegen verdere schade wilt beschermen, heeft u geavanceerde functies nodig. Je kunt deze ontgrendelen through in-app-aankopen.

Informatie over de gezondheid van de elektronenbatterij

Belangrijke functionaliteiten zijn:

 • Gezondheid of levensduur van de batterij
 • Huidige mAh-status
 • Oplaadtype van de batterij
 • Batterij temperatuur
 • Detectie van de batterij
 • Batterij voltage

Laad het apparaat op tot 100% en open vervolgens deze app om de werkelijke capaciteit van de batterij van uw Android-telefoon te leren kennen. Bovendien kan deze app je ook informeren over de slijtagestatus van de batterij, zodat je weet of je een vervanging nodig hebt.

Batterijgoeroe: batterijstatus

Met behulp van de Battery Guru: Battery Well being-app kunt u het batterijgebruik en de batterijcapaciteit zien. Deze app helpt u ook uw oplaadgewoonten aan te passen door waardevolle ideas te geven over een langere levensduur van de batterij. Het is ook ideaal voor het optimaliseren van de batterijprestaties en het vinden van gedetailleerd toepassingsgebruik.

Batterijgoeroe Batterijgezondheid

De app ondersteunt dubbele batterijconfiguratie en meldingen over laad- en temperatuurwaarschuwingen. Het toont ook de resterende oplaadtijd, de resterende gebruikstijd, realtime batterijstatistieken, schattingen van het wakker worden/slapen van het scherm, het share diepe slaap versus wakkertijd, enz.

Als het gaat om het kiezen van de statusbalkindicator, kunt u de huidige mA, het batterijniveau, de temperatuur of een combinatie hiervan toevoegen.

Batterijwidget en signaalzoeker

Battery Widget & Sign Finder is alles wat u nodig heeft om voor de batterijstatus van uw Android-telefoon te zorgen. Hiermee kunt u het beste batterijbeheer uitvoeren, zodat u langdurig optimale batterijprestaties kunt verkrijgen.

Batterijwidget en signaalzoeker

Met Battery Widget kunt u ook op elk gewenst second een snelle controle van de batterijconditie uitvoeren. U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van het batterijgebruik om de reden achter het snel en overmatig leeglopen van de batterij te achterhalen. Een speciaal kenmerk van deze app is de Sign Finder-tool.

Omdat het voortdurend zoeken naar een netwerksignaal de batterij kan beschadigen, garandeert Battery Widget & Sign Finder de gezondheid van uw batterij door snel een goed signaal te lokaliseren. U kunt er ook waarschuwingen voor instellen als de batterij volledig is opgeladen, de gezondheidstoestand, de temperatuur stijgt, het laadniveau van de batterij daalt, enz.

Laadmeter

Met de Cost Meter app meet je jouw laadstroom in mA. Als u problemen heeft met uw Android-batterij en niet weet of u de batterij, kabel of oplader moet claimen, helpt deze app u daar achter te komen.

Laadmeter

Naast het berekenen van uw werkelijke batterijcapaciteit, kan deze app voor elke app op uw telefoon de ontladingssnelheid en het batterijverbruik weergeven. Het toont ook de resterende tijd voor voltooiing van het opladen. Enkele andere handige functies van deze app zijn het dwell opladen van apps, het volgen van de batterijtemperatuur en de resterende gebruiksduur van de batterij.

Het helpt u ook bij het vinden van de meest geschikte oplader en USB-kabel voor uw Android-telefoon. U kunt het ook gebruiken om de snelheid van het opladen van uw apparaat met verschillende apps te controleren en hoe lang het duurt voordat het opladen is voltooid. Andere gemarkeerde functies zijn onder meer het donkere thema, de donkere modus, de startschermwidget en de geminimaliseerde beeld-in-beeldweergave.

Levensduurverlenging van de batterij

Als je je batterij lang gezond wilt houden, is de Battery Lifespan Extender-app een geweldige keuze. Het waarschuwt u wanneer er een temperatuurverandering is. Zoals u weet wanneer de batterij te heat of te koud wordt, kunt u de nodige stappen ondernemen om de levensduur ervan te verlengen.

Levensduurverlenging van de batterij

Bovendien kunt u met deze app overladen en leeglopen van de batterij voorkomen door de batterij gedeeltelijk op te laden, waardoor de levensduur van uw batterij wordt verlengd. Hiermee kunt u een oplaadlimiet instellen voor uw Android-telefoon. Wanneer de telefoon de limiet bereikt, krijgt u een melding om het apparaat los te koppelen.

Bovendien kun je de maximale en minimale temperatuur instellen om meldingen te ontvangen. Zo kunnen gebruikers de batterij op de juiste temperatuur houden. Afgezien van de bovenstaande functies toont de app spanning, batterijstatus en temperatuurgegevens.

Conclusie

Tot nu toe heeft het artikel de basisbeginselen van batterijverslechtering uitgelegd en hoe u dit kunt voorkomen door uw gebruiksgewoonten te veranderen. Voor een gestroomlijnde aanpak moet u echter weten hoe u de batterijstatus van Android kunt controleren.

Omdat de meeste Android-apparaten geen speciale functionaliteit of app hebben om de batterijstatus te controleren, moet u apps van Google Play gebruiken.

Voor uw gemak hebben we veel apps onderzocht om de levensduur van de batterij te controleren en hebben we de bovenstaande lijst gemaakt met applicaties die betrouwbaar en betrouwbaar zijn. U kunt er een paar uitproberen en degene kiezen die bij u previous.

U kunt ook enkele beste Android-benchmark-apps verkennen om de prestaties van uw telefoon te testen.

Rate this post
Leave a Comment