7 Powerful Node.js HTTP Client and Request Library to Know as a Developer

Ontdek enkele populaire Node.js HTTP-verzoekbibliotheken of clienttools waarmee uw webapps, web site of apps gegevens kunnen uitwisselen met andere servers.

Als u een webapp gaat ontwikkelen die communiceert met externe of interne servers om gegevens op te halen en taken uit te voeren zoals berichten versturen, objects bestellen, enz., moet uw app communiceren met web-API’s. U kunt uw app dit laten doen door HTTP-verzoeken te genereren.

In plaats van een geheel nieuwe HTTP-verzoekmodule te programmeren, vertrouwen ontwikkelaars op verschillende Node.js HTTP-verzoekbibliotheken. De meeste van deze instruments zijn beschikbaar met een open-sourcelicentie. Er zijn dus geen further kosten.

Het gebruik van Node.js HTTP-clients en verzoekbibliotheken is een moderne manier van app-ontwikkeling, en de meeste ontwikkelaars leren dit aan het start van hun carrière. Als u dus een beginnende ontwikkelaar bent of gewoon de populaire HTTP-verzoekbibliotheken voor Node.js wilt kennen, bent u hier aan het juiste adres. Geniet van het lezen tot het einde en ontdek enkele fascinerende HTTP-verzoektools.

Wat zijn HTTP-verzoeken?

Een shopper die ten grondslag ligt aan een web- of mobiele app, doet HTTP-verzoeken aan een benoemde host. De host is meestal beschikbaar op een interne server of een server van derden. De shopper gebruikt verschillende URL-componenten, zoals de host, het schema, de queryreeks en het pad, om de HTTP-aanroep naar een genoemde host op een server te doen.

Er kunnen een paar of meerdere HTTP-verzoeken zijn in een web- of mobiele app. Ongeacht hun functie moeten de volgende elementen aanwezig zijn als u het HTTP-verzoek op de juiste manier wilt samenstellen:

 • De HTTP-verzoekregel.
 • HTTP-headervelden of headers in een reeks.
 • Indien nodig kan er ook een berichttekst aanwezig zijn.

Verzoeklijn

In een HTTP-verzoekbericht is de verzoekregel het eerste merchandise. Het omvat echter nog drie andere elementen, zoals de verzoekmethode, het verzoekpad en de HTTP-versie.

Een verzoekmethode is meestal een commando van één woord voor de server. De reguliere aanvraagmethoden zijn bijvoorbeeld GET, HEAD, POST, PUT, CONNECT, enz. Tussen de methode en de HTTP-versie moet er een pad of locatie van de bron op de doelserver zijn.

GET /functions/htp/cics/index.html HTTP/1.1   

HTTP-headers

Om de ontvanger te helpen met essentiële informatie over het verzoek, moet u een koptekst plaatsen. Het vertelt de ontvangende server wat het bericht is, de informatie van de afzender en de communicatiemethode.

U wilt bijvoorbeeld dat uw app documenten ophaalt die zijn bijgewerkt op 11 januari 2022 om 10:00:00 GMT in het Engels en Frans. Dan moet je de volgende header gebruiken:

Settle for-Language: en, fr<br>If-Modified-Since: Tue, 11 Jan 2022 10:00:00 GMT  

bericht lichaam

De tekstinhoud van een HTTP-bericht is de entiteitstekst of berichttekst. Het is niet verplicht voor alle aanvraagmethoden. U hoeft bijvoorbeeld geen berichttekst op te nemen als u een HTTP-verzoek voor de GET-methode aanroept.

Als u daarentegen een POST-methode gebruikt om gegevens naar een server te verzenden met behulp van een HTTP-verzoek, moet u een bericht opnemen over de instructies voor het posten van gegevens.

Wat zijn HTTP-verzoeken in een knooppunt?

Wat zijn HTTP-verzoeken in Node

In realtime- en web-apps waarbij uw programma moet communiceren met externe of interne servers en gegevens moet ophalen naar een client-app, moeten HTTP-verzoeken in Node.js worden uitgevoerd. Hier functioneren de client-app en de server als twee computer systems.

Het HTTP-verzoek van de Node.js-runtimeomgeving aan de serverzijde is de eerste set datacommunicatie tussen deze twee computer systems. De doelserver verwerkt dit HTTP-verzoek en stuurt nog een set datapakketten terug. Wij noemen het een reactie.

Ontwikkelaars gebruiken Node.js overvloedig voor taken zoals chatrooms, het verzamelen van formuliergegevens, browsergames, API op een objectdatabase, gegevensstreaming, invoer in de wachtrij en meer. In al deze gebruiksscenario’s spelen HTTP-verzoeken in Node een belangrijke rol.

Behoefte aan Node.js HTTP-client en aanvraagbibliotheken

Een HTTP-verzoekbibliotheek voor Node.js biedt een vereenvoudigde en overzichtelijke gebruikersinterface om HTTP-oproepen te maken. Dergelijke bibliotheken of modules maken op HTTP-verzoeken gebaseerde taken werkelijk moeiteloos. Het gebruik van dergelijke instruments betekent het elimineren van een grote reeks codes en het lichtgewicht maken van uw apps.

Bovendien bespaart u tijd doordat u niet helemaal opnieuw een volledige Node.js HTTP-verzoekmodule hoeft te bouwen. Bovendien geeft u geen externe ontwikkelaar de opdracht om deze taak voor u uit te voeren en zo op ontwikkelingskosten te besparen.

U kunt de juiste HTTP-verzoekbibliotheek voor Node.js kiezen voor uw app-ontwikkelingsproject en de bibliotheek alle HTTP-aanroepen laten afhandelen die uw app zal maken.

Al deze open supply of betaalde bibliotheken worden geleverd met een gedefinieerd raamwerk voor het maken van HTTP-verzoeken. Het raamwerk is gebaseerd op de ingebouwde HTTP-klassen van Java. Bovendien gebruiken deze bibliotheken Easy Logging Facade voor Java, SLF4J, als de enige externe afhankelijkheid. Daarom wordt de resulterende codebasis voor de bibliotheek uitzonderlijk licht.

Hoe werkt Node.js HTTP-verzoek?

U kunt HTTP-verzoeken vergelijken met de webbrowser van uw pc, zodat u verbinding kunt maken met een externe server die geschikt is voor GRE-toepassingen.

Wanneer u op de registratielink klikt, vraagt ​​uw browser enkele gegevens op bij de server. Wanneer u vervolgens het GRE-examenformulier invult, stuurt uw browser gegevens naar de server en vraagt ​​deze deze op te slaan.

Om de HTTP-verzoekgebeurtenissen te laten werken, gebruiken programmeurs verschillende verzoekmethoden, zoals hieronder vermeld:

KRIJGEN

Hoe werkt Node.js HTTP-verzoek GET-verzoekmethode

De GET-methode toont het maximale gebruik voor API-aanroepen en andere HTTPS-verzoeken, waarbij geen gegevenswijzigingen nodig zijn. Het brengt voornamelijk de primaire verbinding met de server tot stand en laat de client-app gegevens opvragen bij de server.

VERWIJDEREN

Wanneer u bronnen van een externe server verwijdert, voert de Node.js-runtime een HTTP-aanroep uit op foundation van de DELETE-methode.

NA

Op POST-methode gebaseerde HTTP-verzoeken worden uitgevoerd wanneer een web- of mobiele app een externe server nodig heeft om de gegevens van de client-app op te slaan.

NEERZETTEN

Overweeg om een ​​sociale media-app op web te openen en uw accountgegevens aan te passen. Dit betekent dat u gegevens op de server bijwerkt. In dergelijke gevallen voert de onderliggende runtime HTTP-verzoeken uit met de PUT-methode.

OPTIES

Een externe server ondersteunt mogelijk niet alle soorten datacommunicatiemethoden die uw webapp wel kan. Daarom moet uw app een op de OPTIONS-methode gebaseerd HTTP-verzoek indienen om inzicht te krijgen in de communicatiemethoden van de server.

HOOFD

Een HTTP-oproepbibliotheek voert een HEAD-verzoekmethode uit als de verzonden gegevens groot zijn en de berichttekst in de antwoordgegevens wil vermijden.

SPOOR

Hoe werkt Node.js HTTP-verzoek TRACE-verzoekmethode

De TRACE-methode voor HTTP-verzoeken helpt de client-app de communicatieroute met de server te registreren.

Tot nu toe heb je de basisprincipes, behoeften en werking van Node.js HTTP-verzoekbibliotheken doorgenomen. De volgende stap is het verkennen van verschillende HTTP-clients en het aanvragen van bibliotheken in Node.js die uw software-, app- en website-ontwikkelingsleven toegankelijker maken.

Hier zijn de instruments die u moet uitproberen als u van HTTP-verzoeken houdt:

Axios

Axios is een populaire en lichtgewicht, op belofte gebaseerde JavaScript Node.js HTTP-verzoekbibliotheek. De HTTP-client ondersteunt moderne webbrowsers en Node.js-webapps. Naast Google Chrome en Mozilla is het zeer compatibel met Web Explorer 8 en latere versies van op Microsoft gebaseerde webbrowsers.

Axios Nodejs HTTPS-verzoekbibliotheek

Vanwege de volgende kenmerken moet u Axios gebruiken in plaats van de native HTTP- of HTTPS-standaardbibliotheken van Node.js voor API-aanroepen:

 • Axios is de meest geschikte bibliotheek om aanvraagtaken te stoppen.
 • Het is compatibel met oudere en moderne webbrowsers.
 • U krijgt kant-en-klare CSRF-bescherming.
 • U kunt ook een responstime-out instellen.
 • Het biedt automatische JSON-gegevenstransformaties.
 • U kunt een uploadvoortgangsweergave maken.
 • Axios is compatibel met de Promise API.

Je kunt de bibliotheek free of charge downloaden op GitHub. Het wordt geleverd met een MIT-licentie. Daarom is er een beperkte beperking op het hergebruik van code.

GEKREGEN

GOT is een krachtige en gebruiksvriendelijke HTTP-verzoekbibliotheek voor Node.js. Op het second van schrijven gebruiken meer dan 8.000 pakketten en meer dan 4 miljoen rapporten GOT voor HTTP-aanroepen voor Node.js.

Bovendien staan ​​er meer dan tien deskundige ontwikkelaars achter het mission om de bibliotheek actief te onderhouden, zodat uw apps stabiel kunnen worden en de klanten zonder problemen kunnen bedienen.

GOT Nodejs HTTPS-verzoekbibliotheek

Hoewel de bibliotheek wordt geleverd met een open-source MIT-licentie, vertrouwen verschillende populaire bedrijven en merken ook op deze bibliotheek voor het doen van HTTP-verzoeken. Section, Antora, GetVoIP, Exoframe, Pure Cycles, Microlink en meer gebruiken bijvoorbeeld de GOT-bibliotheek.

SuperAgent

SuperAgent is nog een andere geprefereerde HTTP-verzoekbibliotheek onder ontwikkelaars, omdat het een progressieve Ajax-API is. Het is ook licht van gewicht en maakt de codebasis van uw uiteindelijke web-app niet complicated en zwaar. Het is ontwikkeld om leesbaarheid en flexibiliteit te bieden bij het doen van HTTP-verzoeken.

De belangrijkste bibliotheekfuncties zijn:

 • Time-outsoptie om verzoeken af ​​te breken wanneer de doelserver nooit reageert en voor onbepaalde tijd vastzit.
 • U kunt authenticatie inschakelen voor further beveiliging met behulp van de .auth() -methode.
 • Deze Node.js HTTP-verzoekclient biedt pipe-gegevens van en naar het verzoek.

Als u veel HTTP-verzoekclients voor Node.js hebt geprobeerd en deze zeer complicated vindt, kunt u Superagent proberen. Omdat het een oppervlakkige leercurve kent in vergelijking met zijn concurrenten.

Knooppunt ophalen

Nog een andere fashionable en zwaar gedownloade HTTP-verzoekbibliotheek voor Node.js op npm is Node Fetch. Op het second van schrijven heeft de bibliotheek al ruim 36 miljoen downloads per week ontvangen.

knooppunt ophalen

Opvallende kenmerken van deze Node.js HTTP-verzoekclient zijn:

 • Consequent presteren bij het werken met de window.fetch API.
 • De bibliotheek maakt bewuste afwegingen bij het volgen van streamspecificaties en WhatWG haalt standaardimplementaties op.
 • Het maakt gebruik van een native belofte-bibliotheek, maar u kunt deze vervangen door een andere die u bevalt.
 • Wordt geleverd met native Node-streams voor het lichaam op zowel antwoord als verzoek.
 • Het kan inhoudscoderingen zoals deflate of gzip op de juiste manier decoderen.

Web als zijn concurrenten wordt het geleverd met een MIT-licentie voor free of charge gebruik in commerciële en web-apps.

KY Heerlijke HTTP-verzoeken

KY gebruikt de browserfetch-API om te functioneren als een HTTP-verzoekclient. Het is elegant en klein en volledig ontwikkeld met behulp van JavaScript-taal. Het is geschikt voor Deno runtime en numerous moderne browsers. Een van de geweldige dingen is dat het geen afhankelijkheden gebruikt en daarom licht van gewicht is.

Als je tot nu toe fetch hebt gebruikt en iets moderns wilt, probeer dan KY. Het biedt veel voordelen, zoals een eenvoudigere API; mislukte verzoeken opnieuw, time-outondersteuning, JSON-optie, URL-voorvoegseloptie en nog veel meer.

Naald

Needle is een streambare en wendbare HTTP-verzoekclient voor Node.js. De codebasis omvat slechts twee afhankelijkheden en wordt beschouwd als een lichtgewicht bibliotheek. Enkele opvallende kenmerken zijn:

 • HTTPS/HTTP-verzoeken met de gebruikelijke methoden.
 • Het ondersteunt alle native TLS-opties van Node, zoals weigerenUnauthorized, ciphers, secureProtocol, enz.

Het is een open-sourcebibliotheek en wordt geleverd met de beroemde MIT-licentie.

Elf

Undici is een Italiaans woord dat elf betekent. Het is een HTTP/1.1-client voor HTTP-aanroepen voor de op Node.js runtime gebaseerde webapps. De module is beschikbaar onder de MIT-licentie voor open source-tools.

Undici Nodejs HTTPS-verzoekbibliotheek

Op het second van schrijven heeft npm meer dan 2 miljoen wekelijkse downloads geregistreerd. Het is fashionable onder de ontwikkelaars omdat het een full-service HTTP-verzoekclient is en geen afhankelijkheden van derden gebruikt.

Laatste woorden

Eindelijk heb je een aantal krachtige en populaire Node.js HTTP-client en verzoekbibliotheken ontdekt. Alle bovenstaande Node.js HTTP-verzoekbibliotheken en clienttools hebben enkele standaard en unieke functies. De unieke kenmerken bepalen welke software u moet gebruiken.

U moet wat huiswerk doen voordat u een HTTP-verzoekclient en -bibliotheek kiest. Anders kunt u midden in het mission te maken krijgen met fouten, problemen en gebruikersongemakken.

De tech-stack van het ontwikkelingsproject zou u bijvoorbeeld enkele hints moeten geven over welke API u moet kiezen. Een andere belangrijke overweging bij het aantal HTTP-oproepen dat uw app of web site zal maken. Bovendien is de frequentie van de HTTP-verzoeken ook een cruciale overweging.

Final however not least: als u wilt dat het uiteindelijke mission licht of zwaar is, moet u aan het start van het mission de juiste HTTP-verzoek-API kiezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de beste Node.js-bundel- en buildtools en Node.js-monitoringtools.

Rate this post
Leave a Comment