7 Cheaper Adobe Acrobat Alternatives (and How to Choose One)

In deze tijd is het alleen maar een zelfveroorzaakt onrecht om NIET op de hoogte te zijn van alternatieven voor welk SAAS-product dan ook, zelfs als de kandidaat in kwestie Adobe Acrobat is.

Het haten van software program is niet moeilijk omdat niets tot in de perfectie is gebouwd. Er zijn af en toe bugs en glitches waar we allemaal doorheen vechten. Maar het wordt ondraaglijk als je ziet dat een goed prijskaartje (abonnement🙄) de spot drijft met de afnemers.

Neem bijvoorbeeld deze Redditor:

reddit adobe acrobaat tirade
Bron: Reddit

We zijn misschien niet allemaal zo gefrustreerd door Adobe Acrobat, maar… er is altijd een ‘maar’ die je hierheen bracht op zoek naar een werkende vervanger… tegen een lagere prijs natuurlijk.

Daarom heb ik de foundation samengevat waarop u voor een dergelijk hulpprogramma kiest, evenals enkele hulpmiddelen waarmee u afscheid kunt nemen van Adobe Acrobat👋.

alternatieven-voor-adobe-geekflare

Hoe kies je een excellent Adobe Acrobat-alternatief?

Voordat we aan deze reis beginnen, is het belangrijk op te merken dat de meeste SAAS-producten uniek zijn. Het is dus over het algemeen onmogelijk om alle functies van welke device dan ook te krijgen van de concurrentie. Bovendien kunnen de PDF-hulpprogramma’s die we als alternatieven gaan zien, iets eigens hebben, wat mogelijk afwezig is in Adobe Acrobat.

Uiteindelijk moet u zich concentreren op uw specifieke gebruiksscenario en kijken of er iets anders is dat dit voor u kan doen.

Hoe dan ook, hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden, die in feite enkele van de mogelijkheden van Adobe Acrobat schetsen die we proberen te vervangen, en nog een paar andere zaken waarmee u rekening moet houden.

Maken, bewerken en exporteren

Dit is de kern van elk PDF-hulpprogramma.

Creëren betekent eenvoudigweg het converteren van andere documenten naar PDF’s. Het zou moeten werken op de meeste gebruikte bestandsformaten die zijn gegenereerd door tekstverwerkers (bijv. .doc, .docx), afbeeldingenmakers (bijv. .jpeg, .png), spreadsheetprogramma’s (bijv. .xlsx), power-point makers (.pptx), enz.

Bewerken omvat het toevoegen/verwijderen van tekst, afbeeldingen, annotaties, markeren, commentaar geven en meer. Bovendien vallen PDF’s splitsen, samenvoegen, extraheren, roteren, herschikken, redigeren, bijsnijden, comprimeren, enz. ook in dit gebied.

Ten slotte is optische tekenherkenning (OCR), die gescande documenten en afbeeldingen omzet in bewerkbare PDF’s, een premium bewerkingsfunctie waar u op moet letten.

Exporteren is een ander gebied dat nuttig is voor het aanbrengen van substantiële wijzigingen (en het verder presenteren) in de beter bewerkbare bestandsformaten zoals Phrase-bestanden, spreadsheets, presentaties, enz.

eSign en samenwerking

Idealiter zou dit u in staat moeten stellen PDF’s naar anderen te sturen als formulieren om handtekeningen aan te vragen en ook uw eigen handtekening toe te voegen.

Bovendien is het omzetten van bestaande formulieren (digitaal of gedrukt) naar bewerkbare formulieren, waar u CTA-knoppen kunt toevoegen, de velden kunt wijzigen, enz., en deze uiteindelijk met anderen kunt delen, opnieuw een functie die behoorlijk nuttig kan zijn voor het huidige bedrijf. landschap met externe werknemers en internationale klantenkring.

Bovendien is het in PDF-zware workflows belangrijk dat dergelijke instruments toegangscontrole mogelijk maken voor delen en commentaar geven.

Op dezelfde manier zorgen functies zoals kopieer-, afdruk- of bewerkingsbeveiliging voor inhoudsbeveiliging.

alternatieven-voor-adobe-pdf-geekflare

Beveiliging

Dit speelt een rol bij opslag en delen in de cloud en is het belangrijkst voor iedereen die met gevoelige informatie te maken heeft.

Een eenvoudige beveiligingsfunctie is wachtwoordbeveiliging, waarover de meeste PDF-tools beschikken.

Wat gebeurt er echter als u uw PDF-documenten met anderen deelt? Worden deze tijdens de verzending versleuteld of beschikken ze over end-to-end-versleuteling, zodat alleen de beoogde ontvanger toegang krijgt?

Kunt u met die specifieke device bovendien niet-tekstuele elementen zoals JavaScript blokkeren, die kunnen worden misbruikt om malware op uw apparaat te installeren of voor phishing-aanvallen?

Er komt geen einde aan de beveiligingsfuncties. Maar je moet echt goed kijken om te zien of het gereedschap van je keuze in aanmerking komt voor het absolute minimal.

Beschikbaarheid van platforms

Dit is erg belangrijk om te zien of de PDF-tools van uw voorkeur native ervaring hebben voor de platforms die u gebruikt.

Mobiele applicaties hebben ook hun eigen aantrekkingskracht omdat ze helpen bij het maken van kleine aanpassingen onderweg. Bovendien is het een stuk beter als er geïntegreerde cloudopslag is, zodat je overal met alleen een internetverbinding toegang hebt tot documenten.

Free of charge proefversie en klantenondersteuning

Omdat de keuze subjectief is, moet u controleren of er een free of charge proefperiode is of op zijn minst een geld-terug-garantie zonder vragen.

En hoewel dit eenvoudige hulpmiddelen zijn, is de altijd aanwezige technische ondersteuning wenselijk, die meer moet zijn dan louter AI-chatbots. Om dit te bevestigen, kan males verifiëren wat eerdere klanten zeggen. Normaal gesproken is er weinig kans op succes als een bedrijf in het verleden zijn huidige gebruikers in de steek heeft gelaten.

Een paar goede plaatsen om te beginnen zijn Trustpilot, Reddit en Quora. Maar pas op voor ‘geplante beoordelingen’. Onderzoek dus veel, en je zult de echte beginnen te herkennen.

Dit waren dus een paar factoren die u kunnen helpen bij het kiezen van de beste Adobe Acrobat-alternatieven, waarvan er enkele hieronder worden besproken:

Foxit

pdf-editor

Het beste van Foxit PDF Editor is de aanwezigheid van een eenmalige betalingsoptie, naast abonnementen en een free of charge proefperiode.

Bovendien ziet de lijst met functies er gezond uit, inclusief uitstekende PDF-bewerkingsopties, eSignature-tools, exporteren, redactie, PDF-vergelijking, invullen en bewerken van formulieren, 3D-ondersteuning, OCR, JavaScript uitschakelen, enz.

Op het gebied van beveiliging kunt u beveiliging met een wachtwoord en certificaten beveiligen (unieke toestemming per gebruiker per factor) en Microsoft AD RMS gebruiken voor op rollen gebaseerde toegang, waarbij rechten worden gedefinieerd voor het bekijken en wijzigen van specifieke delen van elke PDF.

Het kan ook worden geïntegreerd met ECM-systemen en clouddiensten zoals SharePoint, Epona, Google Drive, OneDrive, Dropbox, enz. Bovendien heb je ook plug-ins om de mogelijkheden ervan uit te breiden.

Zoals bij de meeste SAAS-tools varieert de lijst met functies echter per abonnement en platform, waarbij de Home windows-versie de krachtigste is. Foxit PDF Editor heeft native applicaties voor Home windows, Mac, iOS en Android en biedt ook cloudtoegang.

 • Het werkt op:

 • ramen

 • macOS

 • iOS

 • Android

Nitro

nitro-pdf

Nitro PDF is een andere capabele oplossing die een proefperiode van 14 dagen zonder creditcard biedt voor een risicovrije beoordeling.

De mogelijkheden omvatten PDF-bewerking, veilige eSign, Batch OCR, formulieren, het uitschakelen van JavaScript, enz.

Belangrijk is dat Nitro afzonderlijke plannen heeft voor eSign, die veel krachtiger zijn en alleen op dat side zijn afgestemd. Daarnaast is er een gebundeld abonnement met PDF op het hoogste niveau en de beste eSign-functies.

Nitro blinkt ook uit op het gebied van beveiliging met wachtwoordbeveiliging en op certificaten gebaseerde protocollen. Wachtwoordbeveiliging biedt bijvoorbeeld tot AES-256-bit-codering en maakt taakgebaseerde bescherming mogelijk waarbij u kunt voorkomen dat gebruikers documenten wijzigen of afdrukken.

Nitro kan worden geïntegreerd met Microsoft Workplace 365, Microsoft Phrase, Google Drive, Field, Dropbox, OneDrive en Sharepoint. U krijgt ook vijf free of charge documentopslag in de Nitro Cloud en u kunt zich abonneren om deze limiet te verlengen.

Vanaf nu heeft Nitro applicaties voor Home windows, Mac en iOS.

 • Het werkt op:

 • ramen

 • macOS

 • iOS

Een vergadering

sejda pdf

Sejda is een van de meest voordelige Adobe Acrobat-alternatieven met een free of charge abonnement voor altijd.

De webapplicatie zit boordevol kern-PDF-tools en heeft een desktophulpprogramma dat nog meer kracht biedt. U krijgt PDF-bewerking, conversie, compressie, OCR, eSign, formulieren, enz., en een heleboel andere functies, waardoor de Sejda PDF-editor een waar voor uw geld is.

Sejda-beveiligingsprotocollen omvatten op wachtwoorden gebaseerde bedieningselementen voor het openen en wijzigen van PDF-documenten.

Hoewel de webtools goed zijn voor de meeste gebruiksscenario’s, heb je ook een desktopapplicatie (Home windows, Mac en Linux) voor het geval de documenten gevoelig zijn voor cloudverwerking.

 • Het werkt op:

 • ramen

 • macOS

 • Linux

Wondershare

pdfelement

PDFelement van Wondershare heeft veel sterke punten, waaronder platformonafhankelijke beschikbaarheid en een levenslange licentie die aan een specifieke versie is gekoppeld.

Het ondersteunt PDF-bewerking, conversie, batch-OCR, eSign, formulieren, zoeken met redactie en meer. Het hoogtepunt van Wondershare PDFelement is de integratie van AI-tools, waaronder chatten, analyseren, AI-inhoud detecteren, herschrijven, proeflezen, enz. Het grootste deel van deze AI-goedheid wordt mogelijk gemaakt door ChatGPT, een gespreks-AI-engine gebaseerd op GPT-4 (huidige versie ).

Voor het beveiligen van PDF’s maakt dit hulpprogramma wachtwoordbeveiliging mogelijk die verschillende coderingsniveaus ondersteunt, waaronder AES-256-bit. Bovendien kunt u het afdrukken, kopiëren, bewerken, enz. van PDF’s beperken.

Bij elk abonnement wordt free of charge 20 GB cloudopslagruimte geleverd, die verder kan worden uitgebreid door deze afzonderlijk aan te schaffen.

PDFelement wordt geleverd als obtain voor Home windows, Mac, iOS en Android.

 • Het werkt op:

 • ramen

 • macOS

 • iOS

 • Android

Wil je meer instruments voor Mac bekijken? Hier zijn enkele andere PDF-editors op Mac om de productiviteit te verbeteren.

CoolNieuw

coole nieuwe pdf

CoolNew is een eenvoudig PDF-hulpprogramma gericht op bewerken en converteren. Bovendien beschikt het over handige hulpmiddelen voor het bewerken van pagina’s waarmee u het formaat kunt wijzigen, nummeren, watermerken kunt toevoegen, enz.

CoolNew beschikt over geavanceerd printen, waarbij u specifieke delen van een pagina kunt afdrukken. Bovendien is het goed voor de samenwerking dankzij het ingebouwde commentaarbeheer.

Het ondersteunt PDF-beveiliging met wachtwoorden.

CoolNew is momenteel beschikbaar voor Home windows-pc’s en heeft abonnementen van zes maanden en jaar en een free of charge abonnement met beperkte capaciteit.

 • Het werkt op:

 • ramen

Knowledgeable-pdf

deskundige pdf

Knowledgeable PDF is een lichtgewicht hulpprogramma boordevol functies dat u kunt gebruiken om Adobe Acrobat te vervangen. Het omvat het bewerken, converteren, commentaar geven, batchverwerking, formulieren, OCR, eSign, redactie, enz. van PDF’s.

Bovendien maakt het het instellen van machtigingsniveaus en het vergrendelen van PDF-documenten met een wachtwoord mogelijk, mogelijk gemaakt door de industriestandaard AES-256-bit-codering.

Deze device is beschikbaar voor Home windows en heeft een proefversie om dingen vooraf te testen.

 • Het werkt op:

 • ramen

PDFontsnappen

pdfontsnappen

PDFescape wordt geleverd met een behoorlijk krachtige free of charge PDF-webapp en een nog krachtigere freemium-desktopapplicatie voor Home windows-pc.

De webapplicatie omvat voornamelijk eenvoudige PDF-bewerking, formulieren, wachtwoordbeveiliging en on-line delen. En de desktopervaring voegt conversies, compressies, watermerken, eSign, geavanceerde formulieren, redactie, enz. toe.

Op het second van schrijven kost het bijna de helft van zijn Adobe-tegenhanger en kan het de meeste gebruiksscenario’s bedienen. Ten slotte bieden de betaalde abonnementen een risicovrije geld-terug-garantie van 15 dagen.

 • Het werkt op:

 • ramen

Jouw keuze?

Als uw price range het toelaat, is het heel gemakkelijk om voor de duurste device op de markt in welke categorie dan ook te kiezen. Natuurlijk hebben ze misschien een hele reeks functies. Maar welke u daadwerkelijk gebruikt, hangt af van uw gebruiksscenario, zoals onderweg in PDF’s schrijven, enz.

Check er dus een paar uit, vooral als er free of charge versies zijn, om een ​​indruk te krijgen van de gebruikersinterface. Bovendien zijn er geld-terug-beleidsregels die u kunt gebruiken om uw beste Acrobat-alternatief te kiezen.

PS: Bekijk deze lijst met de beste PDF-parsers en OCR-tools.

Rate this post
Leave a Comment