7 Best Sleep Cycle Tracking Apps for Android and iPhone

Voldoende slaap krijgen is essentieel voor het bereiken van een optimale gezondheid en het behouden van algeheel welzijn. Het onvermogen om voldoende slaap te krijgen kan dus zijn tol eisen van uw gezondheid.

Mensen van alle leeftijden lijden aan slaapverlies, slapeloosheid en een slechte slaapkwaliteit, wat tot verschillende mentale en fysieke gezondheidsproblemen leidt. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn een sedentaire levensstijl, professionele werkstress en verschillende persoonlijke redenen.

Hoewel de duur van uw slaap belangrijk is, magazine u de slaapkwaliteit niet verwaarlozen om te begrijpen of de tijd die u sliep de moeite waard was of niet.

Slaap bestaat uit verschillende stadia waarin mensen blijven oscilleren terwijl ze slapen, waardoor een slaapcyclus ontstaat. Laten we het op een betere manier begrijpen.

Wat is slaapcyclus?

slaap

Slaap is niet uniform, maar komt in de vorm van cycli die soepel verlopen vanuit elk van de vier verschillende slaapstadia van niet-uniforme lengte. Elke fase speelt een cruciale rol bij het in rust houden van uw lichaam en geest, zodat u de hele dag fris blijft.

De vier slaapfasen worden ingedeeld in twee brede categorieën: snelle oogbewegingsslaap (REM) en niet-REM-slaap (NREM). De vier verschillende stadia geven verschillende hersenactiviteiten tijdens de slaap weer en worden hieronder besproken.

#1. Dommelen

Fase 1/N1 is wat we doorgaans de inslaapfase noemen, die doorgaans vijf tot tien minuten duurt. Hier bevindt het lichaam zich niet in een volledig ontspannen toestand, maar vertraagt ​​de lichaams- en hersenactiviteit. In deze fase kan een individu gemakkelijk wakker worden gemaakt. Als dat niet het geval is, gaan ze snel over naar fase 2.

#2. Lichte slaap

Fase 2/N2 wordt gekenmerkt door een daling van de lichaamstemperatuur en spierverslappingen. De ademhaling en hartslag vertragen geleidelijk naarmate het lichaam in een rustige fase komt zonder oogbewegingen. Fase 2 duurt maximaal 10-25 minuten en de hersenactiviteit vertraagt ​​en kan ‘s nachts zelfs langer duren.

#3. Diepe slaap

Fase 3/N3 noemen we diepe slaap, en iemand in deze fase wakker maken wordt nog moeilijker. De spieren ontspannen zich verder en de hartslag en ademhaling nemen in deze fase nog verder af.

De hersenactiviteit vertoont een bekend deltagolfpatroon. Het is in deze fase dat het lichaam herstelt, groeit en het immuunsysteem versterkt.

Slaapcyclus-tracking

#4. Rem slaap

In de REM-slaapfase vertoont de hersenactiviteit tekenen van versnelling en ondergaat het menselijk lichaam atonie, een aandoening waarbij het hele lichaam, behalve uw ogen en ademhalingsspieren, verlamd raakt. Deze fase versterkt de cognitieve vaardigheden van de hersenen om functies zoals leren, geheugen en creativiteit te stimuleren.

Fascinerend, toch? Slaap is inderdaad mysterieus, en het monitoren ervan is een ingewikkelde taak.

Rem slaap-

Gelukkig hebben we verschillende competente slaaptrackers die u helpen uw slaappatroon in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat u voldoende kwaliteitsslaap krijgt. Deze statistieken helpen bij het achterhalen van de grondoorzaken achter dergelijke problemen en geven aan of u medische hulp nodig heeft.

Na op zoek te zijn gegaan naar krachtige slaapregistratie-apps, hebben we de beste samengesteld die u waarschijnlijk zult vinden om uw levensstijl te verbeteren en uw productiviteit te verhogen.

Deze slaaptrackers analyseren uw slaap, zijn gevoelig voor geluiden tijdens de slaap, lichaamsbewegingen en ander gedrag, en geven u een levendig beeld van de slaapkwaliteit. Laten we ze dus een voor een verkennen!

SlaapScore

SleepScore, vermeld in de New York Occasions, is zonder twijfel de beste app voor het bijhouden van slaap die u kunt gebruiken om uw slaapcycli nauwkeurig bij te houden en professioneel advies en waardevolle inzichten te ontvangen over het verbeteren van uw slaapkwaliteit.

Slaap-tracking-apps

SleepScore levert gepersonaliseerde particulars over uw slaapcycli die kunnen worden opgenomen om essentiële veranderingen in uw levensstijl aan te brengen en uw slaappatroon te verbeteren. SleepScore maakt gebruik van sonartechnologie om nauwkeurige resultaten te leveren op Android-apparaten en iPhones.

De belangrijkste kenmerken van SleepScore zijn als volgt:

 • Ontvang uw dagelijkse slaapbeoordeling met waardevolle inzichten.
 • Statistieken over 4 fasen van uw slaap: licht, diep, REM en plotseling ontwaken.
 • Een slimme wekker die is ontworpen om u zachtjes wakker te maken op het ideale tijdstip in uw slaapcyclus.
 • Ontvang eenvoudige aanbevelingen om de vier slaapfasen te verbeteren.
 • Ontvang op maat gemaakte, wetenschappelijk onderbouwde particulars over uw slaappatroon van de beste slaapexperts over de hele wereld.
 • Een gedetailleerde vergelijking van slaappatronen met mensen van vergelijkbare leeftijd en geslacht.
 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Slaapcyclus

Gebruik Sleep Cycle, een intelligente app voor het bijhouden van je slaap met een ingebouwde wekker die je helpt te ontspannen, beter te slapen en je slaaproutine bij te houden.

Slaapcyclus-

U krijgt ook een gedetailleerde analyse van uw slaapcyclus om uw slaappatroon vanaf bedtijd tot aan het ontwaken te volgen, wat later kan worden gebruikt om uw slaapgewoonten te verbeteren.

De app is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten en maakt je alleen wakker als je in de lichte slaapfase bent, om te voorkomen dat je je de hele dag beroerd voelt.

Sleep Cycle kan om de volgende redenen de perfecte slaaptracker blijken te zijn:

Slaap-tracking-apps-1
 • Het maakt u zachtjes wakker met een natuurlijke wake-up name.
 • Geniet van ontspannen bedtijd en houd uw slaap bij om gepersonaliseerde slaappatronen te leren met gedetailleerde analyse.
 • De smartphone kan op het nachtkastje of de vloer worden geplaatst en niet noodzakelijkerwijs onder het kussen om de slaap te controleren.
 • Krijg realistische inzichten over lichte slaap, diepe slaap en algehele gezondheid through gepatenteerde geluidstechnologie of een versnellingsmeter.
 • Kies gepersonaliseerde alarmgeluiden.
 • Vergelijk uw slaapgegevens met de slaapstatistieken van andere gebruikers.
 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Kussen- Automatische slaaptracker

Pillow kan uw slimme slaapassistent zijn als u slaapproblemen heeft of de slaapcycli wilt analyseren.

Deze automatische slaaptracker synchroniseert ook met je Apple Watch, en als je er geen hebt, maak je geen zorgen! De app werkt even goed als je het iOS-apparaat op je matras of onder het kussen legt.

Slaap-tracking-apps-2

Pillow werkt als een slimme wekker die alleen wakker wordt als u zich in de lichtste slaapfase bevindt, zodat u uw dag fris begint. De app registreert nauwkeurig alle belangrijke gebeurtenissen, zoals snurken, slaapapneu en praten in de slaap, en informeert u daar later over.

De app geeft je de vrijheid om slaaptrends te verkennen en vergelijkt je slaapkwaliteit met de Apple Well being-statistieken die je slaappatroon beïnvloeden.

Pillow is ontworpen om automatisch uw slaapcyclus te detecteren en uw hartslag te analyseren, maar u kunt altijd schakelen tussen handmatige en automatische modi. Pillow ondersteunt ook widgets voor apparaten met iOS 14 of hoger, die uw slaaprapport op het scherm weergeven als u wakker wordt.

 • Het werkt op:

 • iOS

Slaap als Android

Beschouwd als een Zwitsers mes om je slaapschema te optimaliseren en bij te houden, is Sleep As Android een van de beste slaap-tracking-apps, die je als Android-gebruiker niet kunt negeren.

Compatibel met de nieuwste Android-apparaten en wearables zoals Put on OS, Galaxy/Gear (Tizen), Garmin (ConnectIQ), Mi Band + Amazfit (through begeleidende apps), Polar (H10, OH10, Senes), FitBit (Ionic, Sense, Versa), PineTime, Pebble, Sleep As Android biedt u de volgende functies:

 • Slimme monitoring van wek- en slaapcycli, inclusief alarm met veel functies en tweewekelijkse werkschema’s en werkschema’s in ploegendienst.
 • Het maakt gebruik van Sonar, een revolutionaire contactloze ultrasone slaapregistratiefunctie die werkt zonder de telefoon op mattress te leggen.
 • Biedt functies zoals slaapscore: volledige evaluatie van de kwaliteit van uw slaap op foundation van tekorten, regelmaat, efficiëntie, slaapfasen, snurken, oxygenatie (SPO2) en hartslagvariabiliteit (HRV) op draagbare apparaten.
 • Geavanceerd en betrouwbaar AI-aangedreven geluidsclassificatiemechanisme voor het melden van slaapgesprekken, ziektedetectie en snurkdetectie.
 • Analyseert het alarm voor een lage ademfrequentie met behulp van slaapademhalingsanalyse.
 • Ingebouwde bedtijdherinneringen en functies voor het bijhouden van onregelmatige slaap helpen u een regelmatig slaapschema te bereiken.
 • Het werkt op:

 • Android

Slaapmonitor

Sleep Monitor zit boordevol krachtige functies en is een andere app die u kunt gebruiken om uw slaapcycli te controleren en gedetailleerde analyses van slaaptrends te krijgen.

Beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Wat ik leuk vind aan deze bekwame app zijn de vriendelijke herinneringen die ervoor zorgen dat je op tijd naar mattress gaat en op de meest zachte manier mogelijk wakker wordt bij zonsopgang.

Slaap-tracking-apps-3

Enkele van de verbazingwekkende functies worden hieronder beschreven.

 • Ontvang slaapgerelateerde tendencies samen met wekelijkse en maandelijkse gegevensstatistieken om de slaapkwaliteit te verbeteren.
 • Neemt de snurk- en knarsende geluiden op die u tijdens het slapen maakt, zodat u ze later kunt beluisteren.
 • Houdt rekening met uw drank-, eet-, lichaamsbeweging- en andere medische of emotionele aandoeningen en illustreert de impression ervan op uw slaap.
 • De app maakt gebruik van de microfoon- en gaspedaalsensoren om de lichaamsbewegingen en veranderingen in omgevingsgeluiden huge te leggen en uw slaapfasen te begrijpen.
 • Ondersteunt meer dan 20 talen
 • Biedt nuttige informatie zoals slaapscores, slaapcyclusgrafieken, slaapstatistieken en slaapgeluidaudio.
 • Biedt slaapverwekkende muziek van hoge kwaliteit om uw geest te kalmeren en u te helpen in slaap te vallen.
 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Dutje

ShutEye is een app voor gebruikers die moeite hebben om in slaap te vallen, final hebben van slaapgebrek of lijden aan slaapapneu. De app houdt nauwkeurig uw slaapcyclus bij en doet oprechte aanbevelingen om uw slaapgewoonten te verbeteren en de hoogste slaapkwaliteit te bereiken die u nodig heeft.

De app is te downloaden op Android en iPhone en beschikt over een verscheidenheid aan instruments die u helpen om meteen op de gezondst mogelijke manier in slaap te vallen en uw slaapcycli te monitoren om waardevolle inzichten te geven.

ShutEye bevat ook een slaapregistratietool die uw slaap registreert, praten, snurken en andere activiteiten die u onbewust uitvoert tijdens het slapen.

ShutEye-slaaptracker is uitgerust met de volgende functies om uw slaapkwaliteit te verbeteren.

 • Slaaptracker voor inzicht in het wetenschappelijke perspectief achter uw slaapcycli.
 • Slim alarm om ‘s ochtends fris wakker te worden.
 • Snurkdetector om uw snurkniveau ‘s nachts te kennen.
 • Tal van ontspannende muziek en slaapgeluiden om te gaan slapen na een stressvolle dag.
 • Ontvang een algemene slaapbeoordeling door CBTI Slaapcoaching om uw slaapkwaliteit te begrijpen.
 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Slaperig

Laten we Sleepzy niet vergeten, een app voor slaapmonitoring voor Android en iOS die een frisse look en really feel heeft om uw slaapgewoonten tijdens het slapen in de gaten te houden en de kwaliteit ervan in de loop van de tijd te verbeteren. De ingebouwde wekker maakt u op het optimale tijdstip wakker, biedt nachtelijke slaapstatistieken en detecteert snurken.

Slaap-tracking-apps-4

Sleepzy analyseert uw slaapcyclus of -patroon en informeert u over slaaptekorten om gezonde gewoonten voor uw welzijn te ontwikkelen. Een onmisbare app voor iedereen, of je nu een ochtendmens bent of graag laat opblijft, Sleepzy biedt de volgende voordelen:

 • Maakt u op het optimale tijdstip wakker, zodat u de hele dag fris blijft.
 • Stel slaapdoelen in en houd slaapschulden in de gaten om ervoor te zorgen dat u voldoende slaap krijgt.
 • Breng aanpassingen aan in uw dagelijkse gewoonten om uw slaapkwaliteit te verbeteren.
 • Ontvang persoonlijk slaapgerelateerd advies op foundation van uw wekelijkse statistieken en vergelijk deze met de wereldwijde statistieken.
 • Synchroniseer uw slaapgerelateerde gegevens met de Apple Well being-app
 • Krijg diepgaande inzichten met behulp van geavanceerde statistieken en volg uw dagelijkse voortgang.
 • Het werkt op:

 • iOS

 • Android

Conclusie

Het hebben van voldoende en ontspannende slaap is een essentieel onderdeel voor het bereiken van een gezonde gezondheid, dus het wakker worden met een moe of slaperig gevoel heeft zeker aandacht nodig. De hierboven genoemde apps kunnen uw slaapcyclus volgen en u een inzichtelijke analyse van uw slaappatroon geven, waarmee wordt aangegeven hoe goed u slaapt.

Slaapregistratierapporten zijn handig voor medische doeleinden en begeleiden een individu ook om zijn slaapkwaliteit te verbeteren door te proberen zijn slaapdoelen te bereiken.

U kunt ook enkele beste slaap- en meditatie-apps verkennen.

Rate this post
Leave a Comment