6 Best WordPress Link Cloaking Plugins for Affiliates

Ontdek enkele van de beste hyperlink cloaking-plug-ins voor WordPress om zorgeloze internet affiliate marketing uit te voeren op uw WordPress-websites en -blogs.

De affiliate marketingsector bloeit omdat merken er meer geld in stoppen. Omdat het een van de gemakkelijkste manieren is om verwijzingscommissies te verdienen, racen website-eigenaren en bloggers ervoor.

Alles ging goed totdat hackers zich richtten op de affiliate-marketingwereld en verwijzingslinks begonnen te manipuleren, waardoor schade werd toegebracht aan jou of aan andere originele affiliate-marketeers.

Tegen deze verwachtingen in is hyperlink cloaking de bewezen verdediging om uw affiliate marketingbelangen te beschermen.

Dit artikel introduceert enkele beproefde WordPress-plug-ins voor linkcloaking die u meteen kunt gebruiken. Ook leer je de basisprincipes van hyperlink cloaking, de hyperlink met internet affiliate marketing en meer.

Het proces van linkcloaking

Hyperlink cloaking is een techniek voor het omleiden van domeinnamen. Web site-ontwikkelaars en aangesloten marketeers gebruiken deze methode om ongelooflijk langere URL’s te maskeren in kortere en scherpere URL’s. Je zou het kunnen beschouwen als vergelijkbaar met URL-verkorters; Er zijn echter enkele fundamentele verschillen.

URL’s die met Bitly zijn ingekort, zullen bijvoorbeeld een lange URL omzetten in een hyperlink die slechts 30 of minder tekens bevat. Hieronder ziet u een voorbeeld van een volledige URL naar een lijst met AI-schrijfhulpmiddelen:

https://geekflare.com/ai-content-generator-tools/

Wanneer u de URL naar een kortere versie transformeert met Bitly of een ander URL-verkortingsplatform, krijgt u het volgende:

bit.ly/3EdREhA

Dit zou ook kunnen werken met affiliate marketinglinks. Maar er is een fundamenteel probleem. Dergelijke hyperlinks zien er griezelig uit. Uw lezerspubliek heeft geen idee waar de hyperlink hen naartoe zal leiden. Nu er steeds meer zorgen bestaan ​​over spam- en phishing-e-maillinks, kan het zijn dat de bezoeker van de web site er de voorkeur aan geeft niet op de hyperlink te klikken.

Hyperlink cloaking misplaced dit probleem van de betrouwbaarheid van hyperlinks op en minimaliseert de tekenlengte. Om nog maar te zwijgen van het verbergen van de aangesloten eigenschappen om uw verwijzingsinkomsten intact te houden.

Het volgende is bijvoorbeeld een voorbeeld van een partnerlink naar een on-line whiteboard-app:

een-voorbeeld-van-lange-affiliate-link

Het zou voor de lezer verwarrend overkomen als ze erop klikken. Ook zijn enkele vitale eigenschappen van de affiliatecode zichtbaar. Een concurrent zou de code kunnen manipuleren met behulp van malware. In plaats daarvan ziet een kortere en merkversie hieronder er betrouwbaarder uit:

voorbeeld van een URL voor het camoufleren van links

Het proces markeert ook de URL’s met uw domeinnaam. Het voorkomt miscommunicatie tussen u en uw publiek.

#1. URL’s betrouwbaar maken

Een langdurig probleem voor affiliate hyperlinks is hun uitgerekte uiterlijk met eindeloze codes en tekens. Het schrikt de gemiddelde internetgebruiker af en weerhoudt hem ervan om op de hyperlink te klikken. Ze weten niet wat ze van de hyperlink kunnen verwachten.

Wanneer u de verwijzingslink echter camoufleert met behulp van een URL-camouflagetool, krijgt deze uw domeinnaam en de naam van de leverancier/product/dienst. Nu weet de gebruiker wat er aan de andere kant staat en klikt hij er met plezier op.

#2. URL-klikken bijhouden

Tracking-URL-klikken

De meeste plug-ins voor het camoufleren van hyperlinks voor WordPress of andere websitehostingoplossingen bieden een dashboard waarmee u eenvoudig de klikfrequentie (CTR) en verwijzingscommissies kunt volgen.

#3. Veel URL’s beheren

U kunt geld besparen op dure instruments voor het beheren van affiliate-links door een verhulde linkstrategie toe te passen. U kunt bijvoorbeeld dit formaat volgen om hyperlinks voor alle verwijzingen te camoufleren:

area.com/vendor-name

Het wordt eenvoudiger om nieuwe hyperlinks te maken, hyperlinks met anderen te delen, alle hyperlinks te categoriseren of bedrijfsrapporten te genereren.

#4. Verhoogt de klikfrequentie (CTR)

Hyperlink cloaking maakt hyperlinks mooier. Wanneer de gebruiker op het punt staat erop te klikken, ziet hij een kleine hyperlink die hem gemakkelijk vertelt welke inhoud hij kan verwachten. De lezer zal erop klikken als hij het gepromote product/de gepromote dienst nodig heeft, en de CTR zal verbeteren.

#5. Omzeil spamfilters

Als uw e-mailmarketing- en nieuwsbriefcampagnes gesponsorde hyperlinks bevatten, kan de e-mailserviceprovider (ESP) deze blokkeren. Door een verhulde hyperlink in te sluiten, kunt u deze uitdaging omzeilen.

#6. No-Observe-tag toevoegen

De meeste affiliate-links zijn niet voorzien van een no-follow-tag. Google raadt u echter aan rel = “nofollow” of rel = “sponsored” te gebruiken wanneer u gesponsorde hyperlinks voor omleidingen gebruikt.

Hulpmiddelen voor het camoufleren van hyperlinks maken automatisch gebruik van de twee bovenstaande tags, zodat Google uw web site of weblog niet bestraft door de SERP-ranking te verlagen.

#7. Recycle dezelfde URL’s

Nadat je een URL hebt verborgen, kun je deze hergebruiken in verschillende artikelen, blogs, web sites en Pinterest-partnerprogramma’s. Het is niet nodig om de hyperlink aan te passen voor verschillende platforms.

Hyperlink cloaking is een hulpmiddel voor gezonde affiliate marketingpraktijken. Na uw verwijzingsmarketing ontvangt u gespecialiseerde URL’s van uw aangesloten platform of het sponsormerk. Omdat dergelijke hyperlinks buitensporig lang duren, gebruiken deskundige marketeers vaak een instrument voor het verbergen van hyperlinks om de hyperlink in te korten.

Naast het verkorten helpen verhulde hyperlinks ook bij het partnerbeheer. Waar uw partnerbeleid verhulde hyperlinks toestaat, kunt u dit voordeel benutten om URL’s aan uw lezers en bezoekers te presenteren die er goed uitzien.

Het hedendaagse affiliate marketing-ecosysteem is fel en intens. Er zijn aangesloten URL-hackers die malware gebruiken om de apparaten van bepaalde websitebezoekers te infecteren. Meestal richten slechte actoren zich op web sites met een hoge opbrengst die voornamelijk verdienen door verwijzingen.

Malware zoekt naar affiliatielinks waarop de gebruiker kan klikken en vervangt de code door iets anders om uw commissie te stelen.

Als alternatief kunnen oplichters URL-kaping gebruiken om uw Search engine optimization-ranking te beschadigen. Wanneer u verhulde hyperlinks gebruikt, kan dergelijke malware de verwijzingscodes in affiliate-links niet volgen en vermijdt u affiliate-fraude.

Daarnaast helpt hyperlink cloaking u om uw verwijzingslinks te brandmerken met uw domeinnaam, als u die heeft. Wanneer een gebruiker ziet dat de hyperlink afkomstig is van een merk dat hij vertrouwt, klikt hij erop.

Nu je het camoufleren van hyperlinks van binnenuit kent, is het tijd om meer te leren over de beste WordPress-plug-ins om je hyperlinks te camoufleren en onzichtbaar te maken.

ThirstyAffiliates

Wanneer er discussie ontstaat over de beste hyperlink cloaking plugin, verschijnt de naam ThirstyAffiliates. Dit is een van de beste plug-ins die affiliate marketeers kunnen gebruiken om lange, lelijk ogende affiliate hyperlinks te camoufleren of te verbergen. Met zijn hulp wordt het invoegen van affiliatielinks in een weblog of artikel een moeiteloos proces.

Het is niet zomaar een willekeurige cloaker voor affiliate-links; deze plug-in is ontworpen om bloggers te helpen geld te verdienen door uw commissies te beschermen tegen diefstal en vele andere dingen. Hier moet u uw trefwoorden invoeren en de plug-in koppelt automatisch de aangesloten hyperlinks.

Mocht je aan de algemene voorwaarden van Amazon moeten voldoen, dan heeft het zelfs de mogelijkheid om slim te ontmantelen. Het beheren van uw affiliate hyperlinks is ook eenvoudig met deze plug-in; Hiermee kunt u hyperlinks by way of CSV importeren en exporteren om op verschillende websites bij te werken.

De front-end link-fixing scriptfunctie houdt de hyperlinks altijd up-to-date. Als het gaat om geolocatiespecifieke hyperlinks, kunt u landtargeting gebruiken om alternatieve bestemmingen aan te bieden voor klikken die uit verschillende landen komen.

ThirstyAffiliates maakt gebruik van proactieve linkcontrole, dus er is geen 404-fout voor de affiliate-link. Het ondersteunt ook het importeren van gegevens uit API’s van derden en integratie met Google Analytics.

Lasso

Wilt u hyperlinks beheren en uw affiliate-inkomsten verhogen?

Start met het gebruik van Lasso, dat full affiliate marketingtools biedt. Hiermee kunt u aangepaste permalinks toevoegen aan elke affiliate-link, zodat geen van deze er lelijk uitziet.

Met dit platform kun je bepalen welke hyperlinks je camoufleert door te schakelen, zodat je gedenkwaardige hyperlinks met anderen kunt delen. Hier kunt u genoegen nemen met één URL voor de affiliate-links die alleen u kunt wijzigen als dat nodig is. Het bijwerken van de affiliate-link op één plek zou dus voldoende zijn als er een verandering is.

Het biedt een flexibele optie voor het camoufleren van hyperlinks, zodat u verschillende opties voor verschillende platforms kunt toepassen. Wanneer u aan een specifiek partnerprogramma moet voldoen, biedt het de nodige functies voor u.

Het dashboard van Lasso fungeert als inventaris voor al uw affiliate hyperlinks. Er zijn opties om de hyperlinks in groepen te ordenen en ze in een lijst- of rasterweergave weer te geven. Overstappen van een andere plug-in, zoals ThirstyAffiliate en Fairly Hyperlinks, is ook eenvoudig dankzij de importfunctie met één klik.

GemakkelijkAzon

Als u eigenaar bent van een WordPress-website en binnen enkele seconden affiliate-links van Amazon wilt toevoegen, is EasyAzon de juiste plug-in voor u. Het biedt de snelste manier om Amazon-affiliatielinks te maken zonder de WordPress-berichteditor te verlaten.

Het is niet nodig om de handmatige stappen te doorlopen voor het maken van affiliatielinks vanaf de officiële Amazon-website. Met deze plug-in kunt u directe tekstpartnerlinks maken voor alle producten van Amazon.com. Daarom werkt dit als een enorme tijdbesparing voor marketeers en influencers.

Geautomatiseerde cloaking van affiliate-links is de beste eigenschap van deze instrument. Als u met de muis beweegt, wordt de productinformatie in een pop-upvenster weergegeven. Dankzij de langere cookielengte heeft u meer tijd om een ​​commissie te ontvangen als iemand het product aan zijn winkelwagentje toevoegt.

Deze plug-in lokaliseert de hyperlinks ook automatisch, zodat bezoekers van over de hele wereld de hyperlinks naar de web site van hun land zien.

Gemakkelijke partnerlinks

Het beheren van affiliate hyperlinks op hun WordPress-websites wordt voor veel bloggers en influencers een hectische en tijdrovende taak. Maak je geen zorgen meer! Straightforward Affiliate Hyperlinks is er om u te sparen. Deze plug-in kan u helpen bij het beheren van alle affiliatielinks op uw web site.

Het ondersteunt verhulde en traditionele niet-verhulde hyperlinks volgens uw keuze en websitevereisten. Alle klikken die uw hyperlinks van de bezoeker krijgen, worden er automatisch door bijgehouden.

De plug-in is geschikt voor zowel de Traditional- als de Block Editor. Je kunt dergelijke hyperlinks zelfs in Elementor toevoegen by way of een tekstwidget. Met behulp van de plug-in kunt u korte hyperlinks genereren voor optionele cloaking. De gegenereerde hyperlinks worden ook geleverd met een automatische tekstdisclaimer.

Voor Amazon-links kunnen gebruikers deze ongehuld laten om aan de regels te blijven voldoen. U kunt zelfs categorieën aan uw hyperlinks toewijzen en bijhouden hoeveel keer er op de hyperlinks is geklikt in een maand of een heel leven. Indien nodig kunt u affiliate-links importeren en exporteren met behulp van XML- en CSV-bestandsformaten.

Pretty Links-tool voor het camoufleren van links

Voor on-line bedrijven is Fairly Hyperlinks een cruciaal hulpmiddel geworden. Deze plug-in ontgrendelt automatisch meer affiliate-inkomsten uit uw oude en toekomstige inhoud.

Het verkort de hyperlinks automatisch en plaatst ze op uw web site. U kunt ook de hyperlinks die het genereert groeperen en ordenen. Bovendien vervangt het alle zoekwoorden en vermindert het uw werklast door automatisering.

De plug-in plaatst de affiliate-links op intelligente wijze op alle geschikte plaatsen op uw web site. Het transformeert lange, moeilijk te onthouden affiliate-links in schone, gedenkwaardige en deelbare hyperlinks.

Geniuslink biedt een aantal coole affiliate-linkdiensten, waaronder vanity-URL’s en linkverkorting. Het biedt echter geen speciale WordPress-plug-ins. U kunt uw gesponsorde hyperlinks direct beheren op de webapp van Geniuslink, die eenvoudig te bedienen is.

Bovendien hoeft u niets te coderen voor implementatie; Daarom kan een niet-codeur uw affiliate marketingprojecten afhandelen.

Andere handige functies zijn:

  • Geautomatiseerde aansluiting voor ondersteunde retailers
  • Linklokalisatie vindt plaats in de backend
  • Biedt keuzepagina’s aan bezoekers wanneer er meerdere verkopers zijn voor hetzelfde product

In het geval van Amazon-affiliatielinks is Geniuslink de enige instrument die een vorm van linkverkorting mogelijk maakt. Anders zegt het Amazon Affiliate-beleid strikt dat manipulatie van affiliate-URL’s niet is toegestaan.

Afsluiten

Tot nu toe heb je een aantal uitstekende WordPress-plug-ins onderzocht voor het camoufleren van hyperlinks in je affiliate marketingactiviteiten. Sommige van de bovenstaande instruments kunnen u ook helpen als u uw web sites op een ander contentmanagementsysteem host.

U kunt de zoektijd verkorten door de bovenstaande instruments direct te gebruiken voor proefdraaien. Als een van de bovenstaande instruments u bevalt en de instruments overeenkomen met uw zakelijke vereisten, kunt u zich aanmelden.

Je hebt ook het hyperlink cloaking-concept geleerd om je zuurverdiende affiliate marketingcommissies te beschermen tegen slechte acteurs en hackers. Om nog maar te zwijgen: de praktijk zorgt ervoor dat de hyperlinks er niet verdacht uitzien.

Vervolgens kunt u enkele uitstekende affiliate-marketingtools bekijken om mee aan de slag te gaan.

Rate this post
Leave a Comment