12 Best Identifier Apps to Harness Your Phone Camera [2023]

In de wereld van vandaag hebben de meeste mensen een smartphone bij zich. En voor een meerderheid van de smartphonegebruikers is de digicam van hun telefoon van groot belang.

Van het vastleggen van momenten in de vorm van foto’s tot het gebruik van Augmented Actuality: mensen gebruiken de digicam’s van hun mobiele telefoon voor verschillende doeleinden.

Het heeft echter nog een ander geweldig gebruik. Smartphonecamera’s kunnen dienen als een visuele zoekmachine en u helpen dingen te identificeren die u in uw dagelijks leven tegenkomt.

Voor alle duidelijkheid: als u ooit iets onbekends tegenkomt terwijl u op straat bent in uw huis, kunt u uw smartphone pakken en uitzoeken wat het is. Hoewel uw telefooncamera dit kan, heeft deze hulp nodig om dergelijke taken uit te voeren.

En gelukkig zijn er talloze identificatie-apps beschikbaar in de Play Retailer en de App Retailer om die hulp te bieden. In dit artikel worden enkele van de beste identificatie-apps vermeld waarmee u de digicam van uw telefoon kunt gebruiken. Maar laten we eerst eens kijken naar apps voor beeldherkenning.

Wat zijn beeldherkenningsapps?

Beeldherkenningsapps zijn toepassingen waarmee gebruikers afbeeldingen, objecten, personen, dieren, locaties enzovoort kunnen identificeren met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit sort app maakt gebruik van machine studying en AI om een ​​breed scala aan afbeeldingen te herkennen.

Beeldherkenning

Beeldherkenningstechnologie wijst momenteel op een mooie toekomst en het uitvoeren van veel complexe taken wordt met de dag steeds beter denkbaar.

Deze omvatten het zoeken naar visuele inhoud, het implementeren van autonome navigatie en nog veel meer.
Met behulp van apps voor beeldherkenning kunnen gebruikers de digicam van hun telefoon specifieke afbeeldingen uit een enorme dataset laten identificeren, en dat ook, zonder enige menselijke tussenkomst.

Gebruik voorbeelden van beeldherkenning in het dagelijks leven

Of u zich er nu van bewust bent of niet, u ziet het gebruik van beeldherkenning in uw dagelijks leven. Hier zijn enkele van die gebruiksscenario’s:

#1. Gamen

gaming-industrie

Beeldherkenning heeft een revolutie teweeggebracht in de game-industrie. Momenteel heeft deze technologie avid gamers in staat gesteld hun werkelijke locatie als enviornment te gebruiken en virtuele avonturen te beleven.

#2. Gezondheidszorg

Beeldherkenning blijkt een zegen voor de gezondheidszorg. Met behulp van deze technologie kunnen robots microchirurgische ingrepen met uiterste precisie uitvoeren.

Bovendien helpt beeldherkenning de emoties van patiënten in realtime te detecteren, zodat ze kunnen begrijpen hoe ze zich voelen tijdens de ziekenhuisopname of vóór ontslag.

#3. Beveiliging

veiligheidsdoel

Of het nu een organisatie, een financial institution of een smartphone is: beveiliging is een belangrijke issue om rekening mee te houden. Beeldherkenning helpt bij het implementeren van biometrische apparaten, CCTV-camera’s, gezichtsherkenning, enz. om onze veiligheid te garanderen, waar we ook zijn.

Nu we een kort begrip hebben van wat apps voor beeldherkenning en hun gebruiksscenario’s zijn, kunnen we nu enkele van de meest verbazingwekkende opties bekijken die we kunnen overwegen:

Calorie Moeder AI

Calorie Mama AI is een app voor het tellen van calorieën waarmee gebruikers automatisch eenvoudig calorieën kunnen tellen door simpelweg foto’s van hun voedsel te maken. Deze afbeeldingsidentificatie maakt gebruik van AI-technologie om uw voedselfoto te beoordelen en te proberen te detecteren wat het voedselproduct zou kunnen zijn.

Eenmaal gedetecteerd, kunt u het voedsel bevestigen om uw calorie-inname huge te leggen. Naast het tellen van calorieën biedt de app ook trainingsplannen die high private trainers hebben gemaakt. Het beste van Calorie Mama is dat het nauwkeuriger wordt met zijn detectie en suggesties naarmate je het vaker gebruikt.

Hoewel Calorie Mama free of charge te installeren is, heeft het further functies zoals het automatisch registreren van further voedingsstoffen, aangepaste caloriedoelen, macro-/micronutriëntendoelen, enz., voor premiumgebruikers. Abonnementen zijn beschikbaar voor $ 9,99/maand en $ 29,99/jaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Coinoscoop: muntidentificatie

Coinoscope is een visuele zoekmachine die munten identificeert met behulp van de digicam van uw smartphone. Nadat ze op de afbeelding van een munt hebben geklikt, toont de app gebruikers een lijst met vergelijkbare munten.

Wanneer u op een munt uit de lijst tikt, begin Coinoscope uw browser en toont u aanvullende informatie. Als u de muntwaarde niet weet, tikt u op ‘Geschatte waarde’ om een ​​idee te krijgen bij benadering.

Coinoscope is een free of charge applicatie met in-app-aankopen voor iOS- en Android-apparaten.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

FaceApp: Gezichtseditor

afbeelding-140

FaceApp is een app waarmee gebruikers hun portretten kunnen bewerken met behulp van AI-technologie. Deze app helpt je om coole portretten van je selfies te maken met opties om veel AI-filters, effecten, achtergronden, enz. te gebruiken. De filters zijn zo fotorealistisch dat de resultaten er bijna good uitzien.

FaceApp is uitgerust met functies zoals het toevoegen van baard/snor, het gladstrijken van rimpels, make-upfilters, het vergroten/minimaliseren van gelaatstrekken, het gebruik van de kleurenlens, het wisselen van geslacht en meer.

Je kunt jezelf ook veranderen in je favoriete beroemdheid, jezelf in je favoriete filmscène plaatsen, je gewicht verhogen/verlagen, enz.

FaceApp is free of charge beschikbaar, maar de functies zijn beperkt in de free of charge versie. Om de volledige functies te ontgrendelen, kunnen gebruikers kiezen voor in-app-aankopen voor iOS- en Android-apparaten.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Google Lens

Google Lens is een gemakkelijke manier om naar dingen te zoeken en objecten, dieren, plaatsen enz. te identificeren die u dagelijks tegenkomt. Het helpt gebruikers ook omliggende oriëntatiepunten te verkennen en soortgelijke dingen te vinden.

Bovendien kan Google Lens QR-codes en streepjescodes snel en probleemloos scannen. Naast dat je je digicam gebruikt om dingen te herkennen, kan hij ook zoekresultaten leveren met behulp van afbeeldingen uit de galerij of web. Bovendien helpt Google Lens u een tekst te scannen en deze ter plekke direct te vertalen.

Vanaf nu kan Google Lens free of charge worden geïnstalleerd in zowel de App Retailer als de Play Retailer.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Toolset voor beeldanalyse – IAT

Picture Evaluation Toolset is een app waarmee u afbeeldingen kunt identificeren en analyseren. Van het identificeren van beeldelementen tot emblem’s en oriëntatiepunten – de app kan het allemaal. Het wordt geleverd met de OCR-functie die u helpt bij het digitaliseren van de tekst op een afbeelding.

De app heeft ook een calorimeter, waarmee u alle kleuren binnen een specifieke afbeelding kunt detecteren en hun weergave kunt bekijken. Bovendien biedt het ook gezichtsinzichten. Dat betekent dat gebruikers meerdere gezichten en hun gezichtskenmerken en emoties binnen een foto kunnen identificeren.

Maar misschien wel het coolste kenmerk is de censuurrisicometer, die helpt bepalen of een foto waarschijnlijk te maken krijgt met censuur als deze on-line wordt geüpload.

Picture Evaluation Software is een free of charge app met in-app-aankopen voor Android-apparaten.

 • Beschikbaar op:

 • Android

LeafSnap-plantidentificatie

LeafSnap Plantidentificatie is de perfecte oplossing voor al uw plantidentificatiebehoeften. Als u een plantenliefhebber bent en ooit een onbekende maar toch mooie of vreemd uitziende plant tegenkomt, kan LeafSnap deze nauwkeurig herkennen.

Momenteel is LeafSnap in staat 90% van alle bekende planten-/boomsoorten ter wereld te identificeren.

Naast herkennen kunt u met de app ook uw taken bijhouden, alle planten in uw verzameling bijhouden, een dagboek/dagboek met afbeeldingen bijhouden, and so forth.

U kunt LeafSnap Plant Identification nu free of charge installeren en later kiezen voor in-app-aankopen om het volledige potentieel voor iOS- en Android-apparaten te ontsluiten.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

PictureThis – Plantidentificatie

Met een database van meer dan 1.000.000 planten en een nauwkeurigheid van 98% is PictureThis een solide keuze voor het identificeren van onbekende planten. Daarnaast biedt de app plantsuggesties, waarschuwingen voor giftige planten, stapsgewijze ideas voor plantenverzorging en meer.

PictureThis kan uw zieke plant automatisch diagnosticeren en u informatie geven over hoe u deze kunt behandelen. Ook is er de mogelijkheid om met een knowledgeable te chatten als u altijd en overal één-op-één advies wilt.

Op het second van publicatie is PictureThis free of charge te installeren voor iOS- en Android-apparaten en biedt het in-app-aankopen.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Rotsidentificatie: Steen-ID

Rock Identifier is een geweldige manier om rotsen, kristallen en mineralen te detecteren door simpelweg op een foto te klikken. Binnen enkele seconden ziet u gedetailleerde informatie over de rots die u hebt gevangen. Momenteel heeft het een database met meer dan 6.000 soorten stenen met een prachtige, intuïtieve gebruikersinterface.

U kunt uw favoriete stenen opslaan in de collectie van Rock Identifier en aanvullende informatie toevoegen, zoals de plaats van productie, prijs, maat, enz., samen met lokale foto’s. Rock Identifier biedt indien nodig ook een één-op-één consultatie met een deskundige geoloog.

Gebruikers kunnen Rock Identifier free of charge installeren voor zowel Android- als iOS-apparaten. In-app-aankopen ontgrendelen further functies zoals nieuwe skins, volledige tekst, geen advertenties, enz.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Zoekhulpmiddel voor omgekeerde afbeeldingen

Reverse Picture Search Software is een handige app waarmee gebruikers vergelijkbare afbeeldingen op web kunnen vinden. Als u twijfelt over de authenticiteit of originaliteit van een foto, kunt u deze app gebruiken om te controleren of de afbeelding al op web beschikbaar is of niet.

Met de Reverse Picture Search Software kunnen gebruikers hun afbeelding bewerken voordat ze zoeken in de zoekmachines van Google, Yandex of Tineye.

afbeelding-127

Momenteel is Reverse Picture Search Software een free of charge applicatie met in-app-aankopen voor zowel Android- als iOS-apparaten.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Snapchat

Snapchat is een goede manier om uw speciale momenten huge te leggen en te delen met uw dierbaren. Naast het decoreren van je portret met lenzen, filters, enz., kun je de AR-lenzen gebruiken om in de spannende wereld van Augmented Actuality te duiken.

Er zijn ook functies zoals verhalen, chat, highlight, kaart, herinneringen, vriendschapsprofiel en meer om je ervaring te verbeteren.

Snapchat is een free of charge te installeren app voor Android- en iOS-apparaten met in-app-aankopen om meer functies te ontgrendelen.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

TikTapZie

TapTapSee is een nobel initiatief om gebruikers met blindheid of een visuele beperking te helpen verschillende objecten te identificeren. Trouw aan zijn naam laat de app gebruikers op een foto van wat dan ook klikken door eenvoudigweg op hun telefoonscherm te dubbeltikken, en TapTapSee zal hen vertellen wat het is.

Om de gesproken identificatie te laten werken, moet Talkback echter zijn ingeschakeld. Bovendien kunnen gebruikers ook afbeeldingen uit hun galerij identificeren.

Vanaf nu is TapTapSee free of charge beschikbaar voor Android en iOS, maar met beperkte functies. Volledige functies zijn alleen beschikbaar bij in-app-aankopen.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Vivino: Koop de juiste wijn

Vivino is de perfecte app voor het identificeren van afbeeldingen voor wijnkenners over de hele wereld om hun wijn te kopen en er ten volle van te genieten.

Maak eenvoudig een foto van een wijnetiket of restaurant en de app geeft alle benodigde informatie over die wijn, inclusief beoordelingen, onpartijdige beoordelingen, prijs, suggesties voor etenscombinaties, enzovoort.

Andere handige functies van Vivino zijn snel vergelijken, wijnkaartscanner, smaakprofiel, smaakkenmerken, enz. Voor meer gemak kunt u ook wijn rechtstreeks op de marktplaats kopen.
Momenteel kan Vivino free of charge worden geïnstalleerd in de App Retailer en de Play Retailer.

 • Beschikbaar op:

 • Android

 • iOS

Laatste woorden

Zoals u kunt zien, kunnen apps voor beeldidentificatie uw leven gemakkelijker maken door foto’s te herkennen en de nodige informatie te verstrekken. Hier hebben we u een lijst gegeven met de beste identificatie-apps om uw telefooncamera te gebruiken. Dus waar wacht je op? Probeer ze vandaag nog uit en aanschouw de kracht van AI.

Nu kunt u lezen over de beste zoekhulpmiddelen voor omgekeerde afbeeldingen om de originele bron van een afbeelding te vinden.

Rate this post
Leave a Comment